HSP begeleiding bij re-integratie 


Ik ben Lusanne, ervaren HSP loopbaancoach. Sinds 2003 begeleidde ik vele hooggevoelige vrouwen en mannen bij het vinden van werk waar ze blij van worden.  

Deze ervaring heb ik in 2021 omgezet naar een re-integratiebedrijf voor hoogsensitieve personen met coaches op diverse locaties in Nederland. We begeleiden jou na een burn-out naar werk waar je weer energie van krijgt.

Zoek je HSP begeleiding bij jouw re-integratie traject? Hier vind je de profielen van de coaches.

Je missie in werk vinden


Als je hooggevoelig bent, doe je vaak je best om te voldoen aan verwachtingen. Dat kan veel energie kosten en uiteindelijk kun je zelfs burn-out raken. Dan wil je weten wat je zelf wilt en wat echt bij je past. Wat je kunt betekenen voor anderen. Wat jouw missie in werk is.


Door mijn eigen zoektocht naar zinvol werk én ervaring als coach kan ik je leren hoe jij werk vindt dat past bij je hartsverlangen en hooggevoelige kwaliteiten


Ik heb mijn kennis en ervaring verwerkt in de online cursus Leef je ziele-missie. Deze kan deel uitmaken van onze HSP begeleiding.

Wat is HSP begeleiding

HSP loopbaanbegeleiding: intuïtief en creatief


Ik heb gemerkt dat creatieve en intuïtieve werkvormen voor HSP's goed werken. Je zakt uit je hoofd, boort een bron aan in jezelf waaruit wijsheid opwelt en je krijgt inzichten over wie je bent, wat je drijfveren en kwaliteiten zijn en wat jou in werk te doen staat.

Dit is ook de basis van de re-integratie begeleiding die we bieden. Elke coach heeft een eigen deskundigheid en zet eigen intuïtieve of creatieve werkvormen in, naast de gesprekken.

Deze werkvormen kunnen variëren van natuur- en wandelcoaching, Re-Attach breintraining, paardencoaching of NLP tot opstellingen, de psychologie van kleur, creatieve coaching, ACT, de innerlijke familie, Human Design, TA, schematherapie, RET, massages of energetisch lichaamswerk. 

Waarom speciale begeleiding voor HSP


Als je hooggevoelig bent, komen er vele prikkels bij je binnen, die je diepgaand verwerkt. Dit kost tijd en vaak ook veel energie. Dit begrijpen de mensen om je heen niet altijd.

Je bent gevoelig voor hoe mensen met je omgaan en als je te maken krijgt met een gebrek aan begrip, een veelheid aan prikkels en teveel druk, kan dat nadelig uitpakken en zelfs leiden tot burn-out.

Re-integratiebegeleiding voor HSP


Om dan weer duurzaam aan het werk te kunnen gaan, zijn een paar dingen van belang. Begrip voor je hooggevoeligheid, ook van jouzelf. Hoe kun je het beste omgaan met je hoge gevoeligheid en met de vele prikkels om je heen. 

Een coach die zelf HSP is, begrijpt je als geen ander. Daarom is HSP begeleiding bij re-integratie geschikt om jou te begeleiden naar werk dat past bij je gevoelige aard. 

HSP begeleiding is begeleiding van iemand die HSP is, door iemand die ook HSP is. Met inzet van werkvormen die geschikt zijn voor HSP's.

Werkvormen bij HSP begeleiding


Zoals gezegd ben ik gewend om creatieve en intuïtieve werkvormen in te zetten naast de gesprekken en doen de coaches die voor me werken dat ook. Waarom is dat zo effectief?

HSP's zijn van nature intuïtief en vaak ook creatief. Die kant van jezelf ben je vaak echter niet gewend om aan te spreken. De sterke gevoeligheid voor prikkels kan er toe hebben geleid dat je juist niet zo goed in verbinding bent met je gevoel en veel in je hoofd zit. Dit geeft een onbalans en kost veel energie.

Om na een burn-out weer te re-integreren en een nieuwe balans te vinden, is het belangrijk om weer meer te gaan voelen. Om in contact te komen met je lichaam, je intuïtie en met je creativiteit. Het zijn ingangen naar meer energie, flow, plezier en voldoening.

Aanbod in HSP begeleiding

Re-integratie naar werk

Via Lusanne biedt UWV werkfit en Naar werk en 2 spoor trajecten voor HSP's. We helpen je werk vinden waar je energie van krijgt.

Online cursussen

Doe een van de online cursussen die je leren om naar je intuïtie te luisteren, zelfliefde te vinden en je missie te ontdekken.

Boeken

Over burn-out en je missie vinden. Lees gratis de eerste hoofdstukken van De belofte van burn-out en Van voldoen naar voldoening.

Mijn motto: "Als je weet en doet wat bij je past, krijg je zin in werk en krijgt werk zin"

Agaath:

"Lusanne's aanpak is doeltreffend en inspirerend. Het leren kennen van je diepste drijfveren en passies wordt dankzij haar persoonlijke benadering een zeer plezierige ervaring waarvan je vele jaren de vruchten plukt."

Gilbert:

"Het mooie van Lusanne is dat ze erg goed naar me luistert en mijzelf laat ontdekken wat mijn patronen zijn, hoe mezelf te accepteren etc. Na elke sessie ga ik vol energie weg, omdat ik weer nieuwe aspecten van mezelf ontdekt heb. Dankzij Lusanne voel ik me steeds meer mezelf en dat ik me blijf ontwikkelen geeft me een onbeschrijfelijk goed gevoel."

Benjamin:

"Ik heb veel aan het programma van Lusanne gehad. Ik vind haar een prettige coach en voelde me veilig. Met wisselende opdrachten en goede vragen zette zij me aan het denken. Nu weet ik waar mijn krachten en valkuilen liggen en wat ik zoek in mijn werk/waar ik op ga letten."

Vind voldoening met werk dat bij je past

Van voldoen naar voldoening

De vrouwelijke weg om je missie te vinden

Van voldoen naar voldoening geeft je praktische inspiratie en handvatten om uit het patroon van ‘moeten’ te stappen en je diepere verlangen te volgen. 

Met persoonlijke verhalen van mannen en vrouwen die deze omslag hebben gemaakt en oefeningen om je missie te vinden.

Gratis e-book Weten wat je missie is

Download mijn gratis e-book Weten wat je missie is


Ontdek en doe waar je hart naar uitgaat. Daar krijg je energie van en het geeft je voldoening. 

Als je je aanmeldt voor de inspiratiemails van Lusanne, kun je het e-book gratis downloaden. Je kunt je altijd weer afmelden. Lees ook de privacyverklaring.


© Website ontwerp en teksten: Lusanne Hogeweg. Foto's: Malincha Vink. Logo: Bauke Hondema.