Ik ben Lusanne Hogeweg

Ik werk sinds 2003 als loopbaancoach en re-integratiecoach. Ik help je na een burn-out ontdekken welk werk bij je past.

Ik heb het zelf ervaren: burn-out, mijn intuïtie en creativiteit inzetten, mijn weg in werk vinden en mijn missie in de wereld zetten.

Ook heb ik leren omgaan met mijn hoogsensitiviteit en ik weet hoe je hier je kracht van maakt.

Ik help je ontdekken wat 'jouw ding' is. Ik leer je om je hart te volgen. Ik stimuleer je om eerst te voelen, en dan een stap te zetten. Zodat je echt gaat doen wat je verlangt.

Mijn kennis en kunde

Ik studeerde rechten en werkte tien jaar bij de rijksoverheid op het vlak van Personeel & Organisatie. Mijn laatste baan was loopbaan-adviseur bij justitie.

Na mijn burn-out in 2002 deed ik de opleiding tot loopbaancoach en trainingen in intuïtieve ontwikkeling en transformatie therapie.

Ik was lid van diverse spirituele genootschappen en heb daar veel esoterische kennis en praktische ervaring met meditatie opgedaan.

Mijn verhaal

Creatief kind, onzekere tiener

Als kind was ik altijd aan het fröbelen. Op mijn 12e besloot ik dat ik boeken wilde schrijven. Op het VWO draaide het meer om huiswerk maken en proefwerken leren. In plaats van een creatieve opleiding, ik wilde wel maar was te onzeker, werd het rechten. Daarna ging ik aan de slag bij de rijksoverheid. Ik heb daardoor mijn analytische en talige kant (linker hersenhelft) goed ontwikkeld. 

Nu zie ik dat ik als kind mijn sterke willetje, emoties en temperament ging onderdrukken, denkend dat dat er niet mocht zijn. Ik voelde me daarin totaal niet begrepen met als gevolg onzekerheid, zelftwijfel en faalangst. Ik heb veel dingen niet geuit. 

Mijn ervaringen brachten diepe inzichten

De weg naar binnen

Toen ik 30 was, kreeg ik klachten. Ik ging in therapie, zodat ik pijn uit mijn jeugd alsnog kon voelen en kon verwerken. Onder de vele lagen verdriet, onmacht en boosheid vond ik liefde voor mezelf. 

Ik deed een cursus intuïtieve ontwikkeling en er ging een wereld voor me open: die van de rechterhersenhelft. Ik deed esoterische kennis op bij de Rozenkruisers. Ik leerde meditatie technieken bij spirituele school FHL, zo kon ik ervaren dat ik ziel ben. Ik heelde pijn uit vorige levens. Zo werd ik steeds vrijer om mezelf te zijn en te doen wat mij van binnenuit dreef.

De weg naar buiten

Ik schrijf artikelen over hooggevoeligheid, werk en spiritualiteit sinds 2005. Mijn eerste boek De belofte van burn-out kwam uit in 2018. Ik maak collages en geef daar ook workshops in. Pas toen ik echt mijn creativiteit liet stromen, kon ik mijn ziele-missie realiseren. 

Ik ben wel eerst via een financiële crisis in de bijstand gekomen. Met mijn ondernemingslust heb ik nieuwe kansen gecreëerd. Ik sta nu met beide benen op de aarde en ben verbonden met de hemel. 

De omslag

Ik heb veel pijn en angst durven voelen en weet nu, dit is de sleutel naar een leven waarin je vol zelfvertrouwen kunt doen waar je hart ligt. Het maken van deze wezenlijke omslag vergt overgave.

Stel vragen en er komt antwoord

Overgave

Elke keer als ik het niet meer weet, keer ik naar binnen en vraag ik om inzichten. Er komt altijd antwoord. Een keerpunt was toen ik diepe angst voelde om alles kwijt te raken. Ik bad om hulp en vroeg, mag ik het alsjeblieft houden? 'Natuurlijk', was het antwoord. Ik besefte, het is mijn eigen denken dat me de put in helpt. Dit gaf me vertrouwen en ik bouwde verder. Nu gaan de zaken beter dan ooit. Ik weet: als ik me richt op waar ik blij van word, creëer ik wat ik graag wil.  

De les die ik leerde, is die van overgave. We staan niet alleen, we worden geholpen op onze ziele-weg. Geef dat wat te zwaar is om te dragen, over aan een grotere kracht. Vraag om inzichten en je zult zien wat jouw weg is. Vertrouw dat er gebeurt wat de bedoeling is.

Eerst voelen, dan doen

De vrouwelijke weg

De mannelijke weg, waarbij je jezelf een doel stelt en dit stap voor stap gaat realiseren, is nodig om dingen voor elkaar te krijgen. Maar als je alleen op die manier werkt, vanuit 'moeten en gaan', loop je het risico burn-out te raken.

De vrouwelijke weg 'eerst voelen en dan doen' is een meer natuurlijke en organische weg, waarbij je niet weet hoe die zal verlopen. Je voelt wat er nu is, en dan weet je welke stap te zetten. Zo kom je stap voor stap waar je wezen moet. 

Dan kun je doen waartoe jij hier bent. Voelend en wetend, zoekend en worstelend, realiseer je je levensdoel. Want jij bent je bestemming. 

Je zelfbeeld bepaalt je realiteit

Leven is ontwikkeling

We zijn hier om te leren van onze ervaringen en bewust te worden van wie we ten diepste zijn en wat we kunnen betekenen. Om het werk te doen waar we toe bestemd zijn. 

Hoe je over jezelf denkt, beïnvloedt wat je wel en niet doet. En dat bepaalt je leven. Zelfvertrouwen is essentieel om je missie te kunnen realiseren. Dit weet ik uit eigen ondervinding, en juist hiermee kan ik jou helpen. 

Ik help je om onder de lagen angst en pijn liefde voor jezelf te vinden. Zodat je de wereld in kunt om jouw talenten te vermenigvuldigen!

Waarmee kan ik je van dienst zijn?

Adres

Broedplaats BOGOTA

Haarlemmerstraatweg 79

1165 MK Halfweg (NH)

Email
 
Telefoon

Mijn coaching en workshops helpen je werken met nieuwe energie!

Loopbaancoaching

Ontdek je kwaliteiten, motivatie en waar je energie van krijgt. Resultaat is een heldere richting in werk en meer zelfvertrouwen.

Live workshops

Ik geef creatieve en intuïtieve workshops. Ze brengen je dichter bij jezelf: je ziel, de bron in je en je verlangens en behoeftes.

Re-integratiebegeleiding

Weten wat je burn-out heeft doen raken helpt nieuwe uitval te voorkomen. Ontdek waar je met nieuwe energie kunt werken.

Ervaringen van klanten

Wat ik top vond waren de rust en ruimte, de 'trechter' oefeningen, de waardevolle steun, jouw manier van bevragen en doorvragen en dat het creatieve aspect is aangeboord. Je aantekeningen zetten aan tot denken. Het traject bracht me een goed beeld van in welke richting ik verder wil gaan qua werk en privé. (Pauline)
Lusanne is erg nuchter, niet het zweverige type. Maar heeft wel de kennis van het spirituele. Vanaf de eerste sessie was het helemaal perfect. Lusanne ging analytisch te werk, wat voor mij als techneut zeer prettig en werkbaar was. (Sabine)
Het mooie van Lusanne is dat ze erg goed naar me luistert en mijzelf laat ontdekken wat mijn patronen zijn, hoe mezelf te accepteren, etc.. Na elke sessie ga ik vol energie weg, omdat ik weer nieuwe aspecten van mezelf ontdekt heb. Dus, hartelijk dank Lusanne, dankzij jou voel ik me steeds meer mezelf en dat ik me blijf ontwikkelen geeft me een onbeschrijfelijk goed gevoel. (Gilbert)
Lusanne's begeleiding heeft mij veel dichter bij mezelf gebracht, ik luister beter naar mijn intuïtie. Ik maak nu bewuster keuzes waar ik mij goed bij voel en dat geeft mij meer zelfvertrouwen. Lusanne, bedankt!
(
Jacqualine)

Ben je herstellende van burn-out?

Lees gratis de eerste 3 hoofdstukken!

Mijn boek De belofte van burn-out

Dit boek geeft je handvatten om je cirkel van uitputting te doorbreken en de balans te herstellen.

Je leert hoe je burn-out kunt omzetten in kracht, met praktijkvoorbeelden en tips over omgaan met hoogsensitiviteit.

Het boek laat zien hoe je kunt werken met energie, rust en balans.

Beluister gratis meditaties uit mijn online cursus
Volg jouw innerlijk kompas

Leer goed bij jezelf blijven (les 2)

Laat je licht schijnen (uit les 21)


Ervaar wat mijn meditaties met je doen! Vul je e-mailadres in en je komt direct op de pagina waar je de meditaties kunt beluisteren.

Na je aanvraag zal ik je regelmatig via de mail blijven inspireren. Je kunt je altijd weer afmelden.

Meld je aan voor de inspiratiemails

Je krijgt gratis toegang tot de Inspiratie Bibliotheek met meditaties en collages. Je hoort als eerste over nieuwe activiteiten. Houd de mails op zondag in de gaten! Onderaan elke mail vind je de link naar de Inspiratie Bibliotheek.