Gratis inspiratie over HSP en Werk

E-book: oefeningen om je missie te vinden


Je wilt weten welk werk past bij je hooggevoeligheid. Ik geloof dat we hier zijn met een taak of opdracht. Je zou kunnen zeggen dat het onze bestemming is om die opdracht te vervullen. We willen bijdragen en iets betekenen voor anderen. We hebben ook de kwaliteiten meegekregen om dit te kunnen doen. Dit alles ligt diep in onze ziel opgeslagen te wachten op erkenning en waardering.


Wil je ontdekken welk werk jij met hart en ziel wil doen en wat de kwaliteiten zijn waarmee jij anderen van dienst kunt zijn? Beantwoord de vragen in het e-book en ontdek wat wat jouw missie is. 

Tips om werk te vinden

Netwerken, testen, solliciteren etc.


In je zoektocht naar werk kun je aardig verdwalen. Als je eenmaal weet welk werk bij je past, komt een andere vraag aarde orde, zeker voor HSP's na een burn-out: wil je in loondienst werken of voor jezelf beginnen?

Hoe beter je weet wat je wilt, hoe gerichter je kunt zoeken. Naar vacatures of naar informatie over ondernemer worden. Hier vind je tips over testen, je CV opmaken, vacatures zoeken, netwerken en solliciteren en ondernemerschap. 

Er is online veel informatie te vinden, we hebben e.e.a. voor je op een rijtje gezet.

Blogs over HSP en Werk

Enkele van onze blogs

Van burn-out naar balans: tips voor succesvolle re-integratie

In de snelle wereld van vandaag is het geen verrassing dat een burn-out steeds vaker voorkomt. Het kan moeilijk zijn om de juiste balans te vinden tussen werk en privéleven. Maar wat gebeurt er als er een punt bereikt wordt waarop het ons vermogen om effectief te functioneren in de weg staat en we misschien zelfs burn-out raken? Dan is het tijd om een stap terug te doen en onze prioriteiten opnieuw te evalueren. Dit is waar succesvolle re-integratie om de hoek komt kijken.

De voordelen en uitdagingen van een HSP op de werkplek

Ben jij een hoogsensitief persoon (HSP) die moeite heeft om zich te ontplooien op de werkplek? Of misschien vraag je je als werkgever af hoe je de unieke gaven van je HSP medewerkers het beste kunt ondersteunen en benutten? Hoe dan ook, je bent niet alleen! Naar schatting is bijna 20% van de bevolking hoogsensitief. In dit artikel gaan we in op de voordelen en uitdagingen van een hoogsensitief persoon op het werk en geven we praktische tips voor zowel HSP's als werkgevers.

Werkfit trajecten UWV voor HSP's op zoek naar werk

Als je hoogsensitief bent en vanuit ziekte of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid op zoek bent naar werk, kan het vinden van de juiste ondersteuning een uitdaging zijn. Gelukkig biedt het UWV Werkfit trajecten met coaching voor hoogsensitieve personen om je te helpen bij je zoektocht. Deze eigenschap kan zowel voordelen als uitdagingen met zich meebrengen in het dagelijks leven, en ook bij het zoeken naar werk. In dit artikel leg ik uit wat je kunt verwachten van een UWV Werkfit traject voor hoogsensitieve personen.

Nieuwsbrief over HSP, werk, burn-out en je ziele-missie

Inspiratie mails van Lusanne


Meld je aan voor de tweewekelijkse inspiratie mails van Lusanne. Zo blijf je op de hoogte van nieuwe coaches, blogs en workshops (die vaak niet op de site staan). Ook schrijft Lusanne over haar eigen persoonlijke ontwikkeling en missie, veelal in relatie tot de energie van de planeten.


Door je aan te melden voor de nieuwsbrief krijg je toegang tot de inspiratie bibliotheek van Via Lusanne. Daar vind je naast de gratis e-books Weten wat je missie is en De ondernemende HSP ook enkele meditaties.


In elke nieuwsbrief deelt Lusanne een van haar collages en een inspirerend citaat. Je kunt je uiteraard altijd weer afmelden. Lees ook de privacyverklaring.

© Website ontwerp en teksten: Lusanne Hogeweg. Logo: Bauke Hondema.