NLP en systemisch coachen in een UWV Werkfit traject 

Systemisch coachen voor AD(H)D en HSP


HSP coach Suzanne van Via Lusanne aan het woord: 'In mijn opleiding tot AD(H)D coach zijn diverse coaching technieken aan bod gekomen. Een van de onderwerpen die mij persoonlijk heeft gegrepen is systemisch coachen. 


Als persoon maak je onderdeel uit van diverse systemen. Dit kan bijvoorbeeld je familie, relaties of werk zijn. Een systeem werkt goed als iedereen hierin zijn eigen plek inneemt. Als dit niet het geval is kan dit voor diverse problemen zorgen waarvan je jezelf niet bewust bent.


Zelf ben ik regelmatig representant in familieopstellingen. Ik vind het mooi om op deze manier mijn kennis te vergroten. Daarnaast ben ik ook met mijn eigen systeem aan de slag gegaan en weet daardoor hoeveel inzicht en rust dit geeft.


Ik gebruik systemisch werk daarom ook in de begeleiding van mijn cliënten, omdat ik weet hoeveel het je kan brengen.'

Wat brengt een opstelling


Samen gaan we op zoek naar de patronen binnen jouw systeem. Hiervoor gebruik ik een tafelopstelling met poppetjes. Dit geeft direct veel inzicht. Een tafelopstelling is een familie-opstelling die je op een tafel maakt met bijvoorbeeld poppetjes (van hout, lego of playmobiel) of andere kleine voorwerpen.

Vragen waar we een antwoord op zoeken kunnen bijvoorbeeld zijn: 

  • Hoe kan ik meer op mezelf vertrouwen?
  • Hoe vind ik meer rust in mezelf?
  • Hoe kan ik een baan vinden die echt bij mij past?
  • Waarom stel ik bepaalde dingen toch steeds uit?

NLP technieken


Tijdens mijn coachgesprekken maak ik ook regelmatig gebruik van NLP interventies en technieken. Het is een directe, hands-on aanpak waarbij we actief aan de slag gaan.


Op deze manier onderzoeken we o.a. wat jouw hulpbronnen en kernwaarden zijn. Ook kijken we samen naar jouw belemmerende overtuigingen en hoe we die kunnen ombuigen. Zo krijg je weer grip op jouw leven!

 

Tijdens de opleiding NLP practitioner heb ik alle oefeningen ook zelf mogen ervaren. Hierdoor weet ik hoeveel inzicht je dit kan geven en wat het voor je kan veranderen.  


Voor mij als coach is het iedere keer weer bijzonder te zien welke inzichten het cliënten brengt en hoe sterk de menselijke geest is.

 

Coaching gesprekken kunnen in Rotterdam en Dordrecht plaatsvinden. Maar ga je liever de natuur in dan is wandel coaching ook mogelijk. Het is belangrijk dat we een vorm vinden die voor jou werkt!

Aan het werk met Suzanne


Suzanne biedt naast NLP technieken, systemisch coachen en wandelcoaching ook intuïtief coachen en oplossingsgericht coachen. Wat kun je concreet verwachten?

Een oefening die ik regelmatig doe met cliënten is: de neurologische niveaus.
We starten in een omgeving waar jij je in gedachten bevindt. Op ieder volgend niveau stel ik je een aantal vragen en uiteindelijk eindigen we bij jouw missie in het leven. Het is telkens weer bijzonder om te merken hoe deze missie mensen kan steunen. In je onderbewuste weet je dit alllang, maar door deze oefening wordt dit ook duidelijk voor jezelf.

Het Wheel of Life is een mooie oefening om het gevoel dat het niet lekker gaat in je leven concreter te maken.
In 8 verschillende contexten van het leven gaan we samen kijken waar het al lekker gaat en met welke context je nog meer aan de slag wilt gaan.

Wij hebben allemaal strategieën in ons leven, hoe we doen wat we doen. Soms kan dat een strategie zijn waar je in vast loopt, bijvoorbeeld de opruim uitstelstrategie. Samen gaan we kijken hoe jij je strategie doet, en hoe je dit kunt veranderen naar een eindresultaat waar jij blij van wordt.

Kennismaken in een klik-gesprek


Ben je op zoek naar een UWV werkfit traject voor HSP's? Wil je een coach die zelf ook hooggevoelig is? Dan ben je bij Via Lusanne aan het juiste adres. Coach Suzanne in Rotterdam en Dordrecht en omgeving kan je helpen om gaan met je hooggevoeligheid en met je re-integratie. 

Een van de tools die zij inzet is NLP. Ook maakt ze gebruik van systemisch werk zoals tafelopstellingen en kun je met haar wandelcoaching doen in de natuur. 

Wil je jouw Werkfit traject bij HSP coach Suzanne doen en wil je kennismaken om te kijken of het klikt? Stuur dan een mail.

© Website ontwerp en teksten: Lusanne Hogeweg. Logo: Bauke Hondema.