Ben je HSP en wil je vanuit je uitkering passend werk vinden?

Wij bieden UWV Naar werk trajecten


Als je bij Via Lusanne een Werkfit traject hebt gedaan en je wilt begeleid worden bij het solliciteren, dan kun je bij ons een zogeheten Naar werk traject doen via het UWV. 

Dit houdt in dat we je begeleiden bij:
  • het zoeken naar vacatures
  • opstellen van een motivatiebrief 
  • jezelf presenteren 
  • voorbereiden en evalueren van sollicitatie gesprekken
  • offline netwerken en inzetten van social media 
Elk traject is maatwerk en we kijken samen wat jij nodig hebt aan begeleiding om betaald werk te vinden. In loondienst of als zelfstandig ondernemer.

Vraag: Ik heb niet eerst bij Via Lusanne een Werkfit traject gedaan, kan ik dan toch een Naar werk traject bij jullie doen?

Antwoord: Het kan, als je al goed weet wat je wilt en in staat bent om gericht te zoeken naar een baan of voor jezelf te beginnen. Een Naar werk traject is heel resultaatgericht en vergt een goede voorbereiding.

Wat houdt een Naar werk traject in


Wat komt aan de orde in een Naar werk traject? Als het goed is weet je al wat je wilt, dankzij het Werkfit traject, maar misschien wil je dit aanscherpen. Daar beginnen we dan mee, terwijl we ondertussen ook kijken waar je dat werk zou kunnen vinden of hoe je er ervaring in kunt opdoen. 

In 3 tot 6 maanden helpen we jou om werk te vinden dat past bij jouw drijfveren en kwaliteiten, bij je gevoelige aard en eventuele beperkingen. We verwachten van jou dat je actief solliciteert of je onderneming start en hierin activiteiten gaat ontplooien.

Passend werk vinden als je HSP bent


Als je bent uitgevallen van je oude werk kun je dat waarschijnlijk niet meer doen.  Je bent misschien al langere tijd uit het arbeidsproces. Hoe vind je ander werk? 

We helpen je om je zelfvertrouwen te versterken en jezelf te presenteren met wat jij aan kennis en ervaring hebt en om aan te geven wat je goed kunt. Je leert ook jouw motivatie te verwoorden.

We helpen je ook om je voor te bereiden op weer werken. Welke organisatie en sfeer past bij jou? We leren je om goed bij jezelf te blijven en je grenzen te voelen en aan te geven. Doel is dat je kunt werken met behoud van energie!

Hoe vraag je het traject aan


Voor wie is dit traject bedoeld? Voor hoogsensitieve personen die werk willen dat past bij hun gevoelige aard en wensen in werk. Je vindt het misschien spannend om de arbeidsmarkt te benaderen of raakt overweldigd door het grote aanbod aan vacatures. Waar begin je? Je wil hier graag deskundige begeleiding bij.

Je kunt bij je contactpersoon van het UWV aangeven dat je een Naar werk traject wilt doen, of de coach van Via Lusanne die jou begeleidde bij het Werkfit traject heeft dit in de eindrapportage geadviseerd. Bij beiden kun je terecht voor meer informatie. Of mail Lusanne. Bellen kan ook, 023-2052295.

© Website ontwerp en teksten: Lusanne Hogeweg. Logo: Bauke Hondema.