UWV Modulaire diensten voor hoogsensitieve personen

Modulaire diensten: wat zijn dat?


Als je een uitkering hebt van UWV en al lange tijd uit het arbeidsproces bent of geïsoleerd bent geraakt, kun je in aanmerking komen voor begeleiding die jou helpt om weer actief te worden.

Het gaat daarbij niet om re-integratie trajecten zoals Werkfit of Naar werk, daar ben je nog niet aan toe, je hebt nog teveel beperkingen. Er is eerst iets anders nodig. Daarvoor zijn de Modulaire diensten. In welke situaties worden Modulaire diensten ingezet en welke zijn er? Er zijn drie diensten:
  •   Participatie interventie

  •   Bevorderen maatschappelijke deelname

  •   Begeleiding bij Scholing

Hieronder wordt toegelicht wat deze Modulaire diensten inhouden.

Wij bieden Modulaire diensten voor HSP's


Hier worden de drie Modulaire diensten kort toegelicht. Je kunt in overleg met je contactpersoon bij UWV kijken welke dienst voor jou nu het meest geschikt is. Waar mogelijk denken wij met je mee.

Participatie interventie: voor HSP's met gezondheids- en emotionele beperkingen en een grote afstand tot het maatschappelijk verkeer, die (nog) niet in staat zijn om deel te nemen aan enige re-integratieactiviteiten. Doel is dat je gaat deelnemen aan sociale activiteiten.

Bevorderen maatschappelijke deelname: voor HSP's met een grote afstand tot het maatschappelijk verkeer die (nog) niet in staat zijn om deel te nemen aan re-integratieactiviteiten. Doel is je weerbaarheid te vergroten door je zelfbeeld, zelfvertrouwen en motivatie te versterken.

Begeleiding bij scholing: voor HSP's die scholing volgen en hier begeleiding bij willen. Bijvoorbeeld om focus te houden en structuur aan te brengen in de studie activiteiten, zodat je de scholing succesvol kunt afronden.

Weet je niet of je hooggevoelig bent? Doe hier de HSP test. Als je niet zeker weet of je HSP bent en je voelt je aangesproken door ons aanbod, dan ben je welkom. Je kunt eerst een klik-gesprek voeren met een van de coaches om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Voor wie zijn deze diensten


Je bent hoogsensitief en al een tijd uit het arbeidsproces. Je bent nog niet toe aan een Werkfit traject maar wil wel graag HSP begeleiding. Deze begeleiding kan je helpen om weer onder de mensen te komen met sporten, leuke dingen doen. 

We helpen je om met gelijkgestemden in contact te komen. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan groepsactiviteiten voor HSP's die we organiseren, zoals creatieve workshops, bosbaden (Forest Bathing) en HSP thema retreats

Als je eraan toe bent, kun je vrijwilligerswerk gaan doen. Zo kun je ontdekken waar je blij van wordt en energie van krijgt en ervaring opdoen met 'werken'.

Hoe vraag je een Modulaire dienst aan


Voor wie is dit traject bedoeld? Voor hoogsensitieve personen die op termijn wel weer willen werken maar daar nu nog niet aan toe zijn. Ook een Werkfit traject is nog niet aan de orde. Je vindt het misschien spannend om onder de mensen te komen of je raakt overweldigd door het idee iets te moeten of het grote aanbod. Waar begin je? Je wil hier graag deskundige begeleiding bij.

Je kunt bij je contactpersoon van het UWV aangeven dat je weer iets wilt doen en dat je graag een HSP coach van Via Lusanne wilt om je hierbij te begeleiden. Of mail Lusanne voor informatie. Bellen kan ook, 023-2052295.

© Website ontwerp en teksten: Lusanne Hogeweg. Logo: Bauke Hondema.