Forest Bathing / Shinrin-Yoku in een UWV werkfit traject

Mini retraite met Forest bathing


Als je een UWV werkfit traject doet bij Via Lusanne kun je, naast de persoonlijke gesprekken, ook deelnemen aan een mini retraite Forest Bathing of Shinrin-yoku onder leiding van onze UWV werkfit coach in Amsterdam en Bussum. In de mini retraite van 2,5 uur (in Landgoed Bantam in Hilversum) kun je de helende en rustgevende kracht van de natuur ervaren. Opbouw van de mini retraite:
  • landen, aardingsoefening, visualisatie en een korte kennismaking
  • verschillende ervarings- en bewustzijnsoefeningen
  • na afloop een deelronde en een kopje thee met iets lekkers.
Ook is er een Facebook groep om te stimuleren dat je minstens 1 keer per week de natuur in gaat. Je kunt foto's delen in de groep en elkaar inspireren. De coach kijkt mee en geeft tips en feedback. 

Forest Bathing of Shinrin-yoku


Shinrin-yoku komt uit Japan en betekent letterlijk "baden in het bos". Je neemt niet letterlijk een bad, maar je dompelt je onder in het bos. 


Tijdens de mini retraite ga je je tempo vertragen en je zintuigen bewust openen. Zo ervaar je een diepe ontspanning en ontstaat er ruimte om 'uit je hoofd' te komen en op een dieper niveau ruimte voor verwondering en inzicht.


Het is geen wandeling. We lopen wel door het bos maar we vertragen en zitten tijdens een oefening ook langere tijd op één plek.


Het gaat om voelen en ervaren door alle zintuigen te gebruiken. Echt aanwezig zijn in het bos brengt je weer aanwezig bij jezelf.


Waarom Shinrin-Yoku


We brengen een groot deel van onze dag door achter beeldschermen. We zijn met alles en iedereen verbonden, behalve met de natuur...

In de afgelopen jaren is wereldwijd steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan, het blijkt: de natuur heeft een helende uitwerking op ons welzijn, zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

Werkfit traject voor HSP's


Ben je op zoek naar een UWV werkfit traject voor HSP's? Wil je een coach die zelf ook hooggevoelig is? Dan ben je bij Via Lusanne aan het juiste adres. Naast de persoonlijke gesprekken bieden we ook creatieve en intuïtieve werkvormen. 

De mini retraites in het bos worden elk kwartaal georganiseerd door coach Sieta voor een kleine groep en kunnen onderdeel uitmaken van het UWV werkfit traject ook als jouw vaste coach een andere coach is. Sieta biedt ook Human Design, lichaamsgerichte coaching, systemisch coachen en mindfulness. Kijk op de website naar de mogelijkheden van een werkfit traject bij Via Lusanne.

© Website ontwerp en teksten: Lusanne Hogeweg. Logo: Bauke Hondema.