Re-integreren na een burn-out vanuit de Ziektewet

Burn-out is een veelvoorkomend probleem in Nederland. Jaarlijks melden zich zo'n 120.000 mensen met een burn-out bij de huisarts. Een burn-out kan grote gevolgen hebben voor je persoonlijke leven en je werk. Je kunt last hebben van vermoeidheid, concentratieproblemen, slaapproblemen, prikkelbaarheid en somberheid. In sommige gevallen kan een burn-out zelfs leiden tot arbeidsongeschiktheid.

 

Als je een burn-out hebt, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken. Een therapeut of coach kan je helpen om de oorzaken van je burn-out te achterhalen en een plan te maken om te herstellen.

 

Het is belangrijk om je te realiseren dat je niet alleen bent. Er zijn veel mensen die met een burn-out worstelen. Met professionele hulp en een re-integratie traject kun je er bovenop komen en weer aan de slag gaan.

 

Tips voor hoogsensitieve mensen met een burn-out

 

Hoogsensitieve mensen (HSP) zijn extra gevoelig voor prikkels uit hun omgeving. Dit kan een voordeel zijn, maar het kan ook een nadeel zijn als je een burn-out hebt. HSP's zijn namelijk sneller overprikkeld en kunnen hierdoor extra last krijgen van vermoeidheid, concentratieproblemen en prikkelbaarheid.

 

Als je HSP bent en een burn-out hebt, kun je de volgende tips volgen om je herstel te bevorderen:

•               Neem voldoende rust.

•               Vermijd overprikkeling.

•               Zorg voor een goede balans tussen werk en privé.

•               Doe regelmatig aan ontspanningsoefeningen.

•               Praat met een psycholoog of coach.

•               Vraag om hulp van je partner, familie en vrienden.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat herstel van een burn-out tijd kost. Geef niet op en blijf doorgaan met je herstel.

 

Re-integratie vanuit de Ziektewet

 

Als je burn-out bent geraakt, kun je een beroep doen op de Ziektewet. De Ziektewet is een uitkering die je kunt krijgen als je door ziekte of ongeval niet kunt werken. De uitkering wordt door je werkgever betaald, maar wordt door het UWV gecontroleerd.

 

Als je door je burn-out langere tijd ziek thuis bent geweest, kom je in aanmerking voor een re-integratie traject waarin je wordt begeleid om weer te kunnen werken.

 

Re-integratie trajecten voor hoogsensitieve mensen

 

Er zijn verschillende werkfit trajecten beschikbaar voor hoogsensitieve mensen met een burn-out. Deze trajecten zijn speciaal gericht op de behoeften van HSP's. In een werkfit traject leer je hoe je om kunt gaan met je hoogsensitiviteit en hoe je weer aan de slag kunt gaan in een baan die bij je past.

 

Als je HSP bent en een burn-out hebt, kan een werkfit traject een goede manier zijn om weer aan de slag te gaan. Neem contact op met je werkgever of het UWV om meer informatie te krijgen over werkfit trajecten.


Burn-out en ziektewetpng

Via Lusanne is een re-integratiebureau dat zich specialiseert in het begeleiden van hoogsensitieve mensen met een burn-out. Het bureau biedt verschillende trajecten aan, waaronder:

•               Modulaire diensten (UWV)

•               Werkfit (UWV)

•               Naar werk (UWV)

•               Eerste en tweede spoor (werkgever)

 

In de medische beoordeling wordt gekeken naar de fysieke en psychische klachten van de hoogsensitieve persoon. In de arbeidsdeskundige beoordeling wordt gekeken naar de mogelijkheden van de hoogsensitieve persoon om weer aan het werk te gaan.

 

Het re-integratieplan wordt opgesteld op basis van de resultaten van de medische en arbeidsdeskundige beoordeling. De re-integratiecoach begeleidt de hoogsensitieve persoon bij het uitvoeren van het re-integratieplan.

 

Via Lusanne is een ervaren en gespecialiseerd bureau dat hoogsensitieve mensen met een burn-out kan helpen om weer aan het werk te gaan. Het bureau biedt een aantal verschillende trajecten aan, zodat er voor iedereen een passend traject is.

 

Hier zijn enkele van de voordelen van het volgen van een traject bij Via Lusanne:

•               Je krijgt persoonlijke begeleiding van een HSP re-integratiecoach

•               Het plan wordt in overleg met jou opgesteld

•               Naast gesprekken maken creatieve en intuïtieve werkvormen deel uit van het traject

•               Je krijgt inzicht in je hoogsensitiviteit en hoe je hiermee kunt omgaan

•               Je leert hoe je weer aan het werk kunt gaan in een baan die bij je past

•               Je krijgt ondersteuning bij het vinden van een nieuwe baan

 

Als je hoogsensitief bent en een burn-out hebt, kan een traject bij Via Lusanne je helpen om weer aan het werk te gaan. Neem contact op met Via Lusanne voor meer informatie over de trajecten die het bureau aanbiedt.


Welke  coach kies je?


Hier vind je een overzicht van de re-integratie coaches van Via Lusanne en hun bijzondere aanbod voor hoogsensitieve mensen. Hoe maak je je keuze?

  • Op basis van het gevoel dat je krijgt bij de foto en de beschrijving van het aanbod.
  • Het aanbod zelf kan je wel of niet aanspreken.
  • En ook de locatie speelt mee. Zit de coach bij jou in de buurt of moet je ver reizen?

Sommige coaches van Via Lusanne werken ook online en sommige komen speciaal voor jou naar een andere locatie. Vraag ernaar bij Lusanne. Bel 06-55629900.