Je wilt als HSP ondernemen vanuit je ziel?

Jouw gave is nodig!


HSP's hebben een belangrijke rol in de omslag naar een mooiere wereld. We leven in een maatschappij waarin de rationele aanpak normaal is, we geacht worden te voldoen en moeten presteren. Er is nauwelijks ruimte voor gevoel.  Het is tijd voor een nieuwe balans.


We hebben ondernemende HSP’s nodig. Mensen die in staat zijn hun eigenheid in de wereld te zetten en die liefde, begrip en compassie kunnen brengen.


Mijn liefste bijdrage is schrijven en daarmee andere HSP's inspireren om hun gave in de wereld te zetten. Wat is jouw gave? Waarmee kun jij bijdragen?

Trouw zijn aan je gevoeligheid en eigenheid


Als HSP is ondernemen voor jou misschien lastiger. Hoe vind je een structuur die voor jou werkt? Hoe zorg je voor balans tussen inspanning en ontspanning en tussen werk en privé? Hoe kom je aan klanten als je niet zo'n verkoper bent of niet van social media houdt? 


Mijn ervaring is, je kunt ondernemen op jouw manier. Waarbij je trouw bent aan je gevoeligheid en aan je gevoel. Door te zijn en te laten zien wie je bent, trek je de klanten aan die bij jou passen.

Leer als HSP ondernemen vanuit je gevoel en intuïtie

Intuïtief ondernemen is moeiteloos werken


Al vele jaren heb ik ervaring met ondernemen, het was een weg van vallen en opstaan, zoeken en ontdekken. In 2003 begon ik als zelfstandig loopbaancoach. Ik zag mezelf niet als ondernemer maar als 'bewust zelfstandig'. Na mijn burn-out en tien jaar werken in loondienst, wilde ik vooral vrijheid. Om mijn tijd zelf in te delen en een eigen aanpak te ontwikkelen.

Na tien jaar kwam ik door allerlei omstandigheden in de bijstand. In die tijd heb ik mezelf ontdekt als ondernemer! Ik ging van alles organiseren, zoals workshops en een festival voor werkzoekenden, legde vele nieuwe contacten en deed een schat aan ervaring op. Ook in minder leuke zaken, zoals op financieel vlak.

Ik leer je alles wat ik heb ervaren zodat jij sneller kunt gaan met groeien. Gebruik mijn lessen en tips als stepping stones ! Ik schreef een e-book met mijn ervaringen, leren en tips over ondernemen als HSP. Je kunt het hieronder downloaden. Ik wens je veel leesplezier, en veel succes met jouw onderneming!

Download het gratis e-book De ondernemende HSP

Mijn 7 tips om te ondernemen vanuit je ziel

Dit e-book is voor hoogsensitieve personen (HSP) die (willen) ondernemen. Het is bedoeld als een hart onder de riem en als een bron van inspiratie. Ik vertel je daarin meer uitgebreid over deze 7 tips om te ondernemen vanuit je ziel:

  1. Heb een realistisch zelfbeeld.
  2. Zorg voor strategie en structuur.
  3. Let op je gedachten.
  4. Gebruik je vermogen om te verbinden.
  5. Luister naar je gevoel en intuïtie.
  6. Zie de synchroniciteit.
  7. Leer loslaten.

Aanmelden Inspiratiemails


Meld je aan voor de inspiratiemails van Lusanne, dan kun je het e-book gratis downloaden in de Inspiratie Bibliotheek. Hierin vind je ook geleide meditaties en collages. Je kunt je altijd weer afmelden. Lees ook de privacyverklaring.


© Website ontwerp en teksten: Lusanne Hogeweg. Logo: Bauke Hondema.