Ik help je jouw missie in werk te vinden

Bedankt voor je bericht! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.


Lees ondertussen hieronder mijn tips om je missie in werk te vinden. Of download het e-book Weten wat je missie is.

Tips om je missie in werk te vinden

Je wilt je missie in werk manifesteren. Doen waarvoor je hier bent, voldoening ervaren. Hoe ontdek je je missie? Misschien weet je dat al maar loop je nu even vast. Hoe kom je verder?

Ik geloof dat we een taak of missie in het leven hebben. We zijn hier om iets te betekenen voor anderen. We hebben ook de kwaliteiten meegekregen om dit te doen. Dit alles ligt in onze ziel opgeslagen te wachten op erkenning en waardering.

Onze missie ligt in onze ziel opgeslagen te wachten op erkenning en waardering.

Als je je diepere drijfveren en verlangens volgt en doet waar je blij van wordt, krijg je energie. Als je deze energie volgt, kom je in je eigen levensstroom, gebeurt er wat de bedoeling is. En als je deze energie richt op voor jou zinvolle doelen, bereik je resultaat.

Hoe vind of herken je je levensmissie? Ik geef je enkele tips

Je missie staat vaak ten dienste van een groter geheel. We willen ten diepste namelijk graag iets betekenen voor anderen. Wat is dat bij jou? Hoe kun jij met wie je bent en wat je doet een positieve bijdrage leveren aan het leven van andere mensen?

Als je doet waarvoor je hier bent geeft dat een gevoel van vreugde en voldoening. Je wordt er blij van en krijgt er energie van. Dus vraag jezelf af waar jij blij van wordt. Wat zijn de dingen waar je energie van krijgt?

Datgene waarvoor jij hier bent, gaat je ook moeiteloos af. Je blijkt er talent voor te hebben. Je bent er geknipt voor! Zelfs als je lang het tegendeel hebt geloofd. Wat zijn jouw talenten? Wat was als kind jouw ding? Ook al heb je het vroeger opzij gelegd als ‘dit kan ik niet’.

Als je eenmaal weet wat je missie is en je gaat het doen, dan krijg je alle steun. Ik zeg altijd, er zit energie op. Het stroomt, het loopt, als vanzelf. Dan weet je dat je op de goede weg bent.

Wat nou als het niet stroomt

Als je merkt dat je juist geen energie krijgt van wat je doet, onderzoek dan eens je drijfveren. Vraag je af, waarom doe je wat je doet? Uit angst om kwijt te raken wat je hebt, alleen voor het geld of omdat je denkt dat het moet? Dat kan heel veel energie kosten. En je bent dan niet aan het doen wat je echt wilt.

achter elke angst schuilt een verlangen

Probeer daarom dieper te kijken, te voelen wat je echt heel graag zou willen. Als alles mogelijk is, en er niets hoeft, als je je hart mocht volgen … wat zou je dan gaan doen?

Kijk ook met andere ogen naar je talenten, je kern-kwaliteiten. Juist de dingen die je moeiteloos afgaan vormen jouw bijzonderetalent, waarvan jij denkt ‘dat kan toch iedereen’. Nee dus! Geef je talenten de ruimte. Want zo leer je je levensmissie kennen.

Van vinden naar verwezenlijken

Waar sta jij op de lijn van ont-dekken van je missie tot het concreet vormgeven ervan?

Wil je jouw missie nu eindelijk eens helder krijgen? Weet je het wel (zo’n beetje) maar loop je tegen belemmeringen aan? Of ben je al aardig op weg maar draai je toch ergens in kringetjes?

Dan heb ik nog een tip. Als je je diepere verlangen hebt ont-dekt, maak dan een collage of vision board. Het helpt om dat wat je graag wenst, vorm te geven. En dat is een stap op weg naar verwezenlijken van je missie.

Samenvattend; ont-dek je diepere verlangens, je talenten en zoek jouw flow

Het is dus van belang achter je echte en diepere verlangens te komen. Deze te ont-dekken, op te graven soms onder de verplichtingen vandaan. En ook is het nodig om je talenten in beeld te krijgen. En te letten op energie, op flow. Vraag je af, waar krijg je energie van, waar zit energie op. Die stroom volg je.

Je missie in de wereld zetten is uiteindelijk ook een kwestie van kleur bekennen, laten zien wie je bent. Dit alles kan angst oproepen, en onzekerheid. ‘Kan ik dat wel’ vragen we ons dan af. Ja, want daarvoor ben je hier!

Wees je bewust van je soms negatieve gedachten, en doe het toch. Volg daarin je gevoel. Word je er blij van? Voelt het goed? Dan weet je dat je in de goede richting bent. Vooral niet opgeven. Volhouden en doorgaan dus.

Veel succes!

© Lusanne Hogeweg


Dit artikel is ook gepubliceerd op Nieuwetijdskind.

Meld je aan voor de inspiratiemails en blijf op de hoogte van mijn activiteiten

En download gratis het e-book
Weten wat je missie is


Je krijgt ook gratis toegang tot de Inspiratie Bibliotheek met meditaties en daar kun je na je aanmelding het e-book Weten wat je missie is downloaden.


Dan krijg je twee keer per maand op zondag de inspiratiemails. Onderaan elke mail vind je de link naar de Inspiratie Bibliotheek. Je kunt je uiteraard altijd weer afmelden. Lees ook de privacyverklaring.

© Website ontwerp en teksten: Lusanne Hogeweg. Logo: Bauke Hondema.