Test zelf: ben ik hoogsensitief of hooggevoelig (HSP)?

Doe de HSP test: ben ik hoogsensitief?Wil je weten of je hoogsensitief bent? Beantwoord de 7 vragen uit de HSP test. Deze kenmerken van hooggevoeligheid zijn naar onze mening de zeven meest relevante op de werkvloer en mogelijke redenen voor uitval. 

Beantwoord de 7 vragen van de hoogsensitiviteit test  en dien je resultaten in (gebruik de knop onderaan de vragenlijst). 

Beantwoord deze 7 vragen

Bron
: Elaine N. Aron Hoog Sensitieve Personen, Hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt, uitgeverij archipel, 2002: hsp test.

Wij bieden coaching speciaal voor hoogsensitieve personen

 

Kennismaken


Heb je interesse in Via Lusanne? Neem contact op voor een kennismaking. Mail info@vialusanne.nl of bel 023 - 2052295. De coaches hebben een eigen werklocatie (in Haarlem, Amsterdam, Heemskerk, Hoorn en Lisse) en werken daarnaast ook online. 

Weer fit naar werk

Heb je een ziektewet of WIA uitkering en wil je je weer oriënteren op werk? In een UWV Werkfit traject bekijken we wat je nodig hebt en welk werk het beste past bij je drijfveren en kwaliteiten. Via Lusanne is gespecialiseerd in HSP en burn-out loopbaancoaching.


De coach van jouw keuze is je vaste aanspreekpunt, daarnaast kun je sessies doen bij andere coaches uit het team die hun specifieke aanbod en expertise hebben.

Naast persoonlijke gesprekken kunnen creatieve werkvormen, spelvormen en familieopstellingen deel uitmaken van het werkfit traject. De coaching kan zowel face-to-face als online via Skype of Zoom.


Zicht op je kwaliteiten en motivatie


Door een burn-out heb je misschien minder zelfvertrouwen. In het werkfit traject kijken we daarom naar je sterke kanten en kwaliteiten en wat je te bieden hebt. We hepen je helder krijgen waar je blij van wordt en van welk werk je energie krijgt. We leren je om je grenzen te voelen en bewaken en om in balans te blijven. We proberen je in beweging te krijgen met een stage of vrijwilligerswerk in een richting die bij jou past.

Raak je snel overprikkeld? Pas op je energieniveau!

Tips voor omgaan met hoogsensitiviteit

Boek De belofte van burn-out

Het boek De belofte van burn-out van Lusanne Hogeweg geeft je handvatten om je cirkel van uitputting te doorbreken en de balans te herstellen. Het helpt je ook om te ontdekken waar je blij van wordt. Je leert hoe je burn-out kunt omzetten in kracht, met vele praktijkvoorbeelden en tips.

© Website ontwerp en teksten: Lusanne Hogeweg. Logo: Bauke Hondema.