Ervaring met UWV werkfit traject Via Lusanne

Als je hooggevoelig bent, past niet elke coach bij je. Ik hoor het vaak van mijn klanten: ‘jij begrijpt mij’ of ‘jou hoef ik niks uit te leggen’. Omdat ik zelf ook hooggevoelig ben, snap ik heel goed waar je mee kunt worstelen. Ook al zijn we allemaal verschillend en hebben we ieder onze eigen ervaringen en karakters, het super sensitief zijn is een herkenningspunt.

 

UWV werkfit traject na een burn-out

 

Al die indrukken die de hele dag door binnenkomen, kunnen veel energie kosten. Hoe blijf je dan in balans? Ik heb het zelf ervaren en er ook veel in geleerd, en ik kan je daar dus de nodige inzichten in meegeven.

 

Als HSP kunnen we vatbaarder zijn voor burn-out. Als er in het werk van alles gaande is, zoals grote veranderingen of misschien zelfs een conflict, dan kan dat een groot beslag doen op onze energievoorraad en weerbaarheid. Als er dan ook een privé kwestie bij komt, of er wordt een oud trauma aangeraakt, dan kan het teveel worden en vallen we uit. 


Het herstel kan een tijd duren en voordat je weer aan het werk gaat, kan het nodig zijn om te leren anders met zaken om te gaan. Zodat je kunt werken met behoud van je energie.  


Na een UWV werkfit traject werken met energiepng

 

Ervaring met UWV werkfit traject van Mariel

 

‘In mijn burn-out en ziektewetperiode liep ik behoorlijk te stoeien met mijn balans, moeheid én hooggevoeligheid. Dat laatste van de HSP wist ik nog niet zo heel lang, maar maakte wel dat er veel “ongemak en last” op z’n plek viel. Ik kwam vanuit WW in de ziektewet. Mijn gezondheid zo grillig dat ik veel tijd op de bank en in bed doorbracht. Voelde me doodongelukkig en wilde heel graag zoeken naar een manier om mezelf uit deze “put” te krijgen. Via de site van het UWV zag ik dat je vanuit de ziektewet/ WW, coaching in de vorm van een Werk-fit traject kon aanvragen. Ik ben toen gaan googelen op HSP, burn-out en Werk-fit begeleiding. Ik kwam al snel bij Lusanne uit. Toen ik haar website bekeek en las wat ze deed en waar ze voor stond, heb ik gelijk contact gezocht. En al bij het eerste bezoek voelde ik me op de juiste plek.’

 

Als HSP zijn we gevoelig voor indrukken en alles wat op ons afkomt, proberen we een plek te geven. Dat kost tijd, en ook energie. Het kan dan nodig zijn om te leren begrenzen, waar ga je wel innerlijk mee aan de slag, en waarmee niet. Want niet alles wat aan indrukken op ons afkomt, is even relevant. Hoe leer je onderscheiden?

 

Mariel over de werkfit begeleiding van HSP coach Lusanne

 

‘Als onderdeel van het traject heb ik de cursus Intuïtieve ontwikkeling gedaan. Een fijne combinatie van meditatie, reflecteren en schrijven. Toen ze deze cursus onlangs aanbood als online cursus Volg je innerlijk kompas, heb ik die gelijk online aangeschaft. Wat het zo sterk maakt is (ook voor degenen die voor het eerst kennismaakt met meditatieve en intuïtieve ontwikkeling) de duidelijke inleidingen en uitleg, de korte pakkende tips/quotes én de live meditaties. Ik doe de cyclus van 21 dagen nu voor de 2e keer. Dat maakt het nog mooier! Je kunt het blijven herhalen waardoor je de kennis en wijsheid stapje voor stapje integreert. Een absolute aanrader!”


In het UWV werkfit traject kun je ook leren luisteren naar je intuïtie 


Leren luisteren naar je intuïtie is belangrijk om te ontdekken waar je hart naar uitgaat en wat het is welke werk je echt wilt doen. Het kan goed van pas komen bij het maken van keuzes. Het helpt je ook om te leren voelen waar je energie van krijgt en om goed bij jezelf te blijven. 


Hier vind je een kort filmpje waarin ik vertel wat je van de cursus Volg je innerlijk kompas kunt verwachten. Het mooie is, dat als je bij Via Lusanne een UWV werkfit traject doet, deze online cursus onderdeel van het traject kan zijn. 

UWV werkfit traject Volg je innerlijk kompaspng

 

Hulp bij jouw re-integratie naar passend werk

 

Als het gaat om werk vinden waar je energie van krijgt en leren om je energie ook te behouden, zijn dit belangrijke lessen die je bij Via Lusanne kunt leren. De coaches zijn zelf hooggevoelig en hebben ervaring opgedaan in omgaan met grenzen, energie en balans. 

Wil je meer informatie over een UWV werkfit traject en de HSP coaches van Via Lusanne? 

Kijk dan hier.