Ervaring met UWV werkfit traject Via Lusanne


Heb je een uitkering van het UWV en komt binnenkort je re-integratie naar werk aan de orde? Mogelijk kun je een Werkfit traject doen en begeleiding krijgen. Hoe vind je een coach die bij je past? Door de ervaringen van andere klanten te lezen kun je je een beeld vormen en je keuze bepalen. Via Lusanne is als bureau gespecialiseerd in burn-out en hooggevoeligheid en biedt Werkfit trajecten op meerdere locaties in Nederland. In dit artikel lees je een aantal ervaringen van onze klanten.


Als je een ziektewet of WIA uitkering hebt, en soms ook als je een WW uitkering hebt maar wel nog beperkingen ervaart, kun je in aanmerking komen voor een Werkfit traject van het UWV. Dit traject wordt betaald door het UWV. Hoe kun je het aanvragen? Het kan zijn dat je contactpersoon bij het UWV het je aanbiedt, je kunt het initiatief ook zelf nemen en er bij je re-integratiebegeleider of arbeidsdeskundige om vragen. Je kunt specifiek vragen om een HSP coach.

Als je hooggevoelig bent, past niet elke coach bij je. Ik hoor het vaak van mijn klanten: ‘jij begrijpt mij’ of ‘jou hoef ik niks uit te leggen’. Omdat ik zelf ook hooggevoelig ben, snap ik heel goed waar je mee kunt worstelen. Ook al zijn we allemaal verschillend en hebben we onze eigen ervaringen en karakters, het super sensitief zijn is een herkenningspunt.

 

UWV werkfit traject na een burn-out

 

Al die indrukken die de hele dag door binnenkomen, kunnen veel energie kosten. Hoe blijf je dan in balans? Ik heb het zelf ervaren en er ook veel in geleerd, en kan je daar dus de nodige inzichten in meegeven. Dit geldt ook voor de coaches die werken voor mijn re-integratie bureau Via Lusanne.

 

Als HSP kunnen we vatbaarder zijn voor burn-out. Als er in het werk van alles gaande is, zoals grote veranderingen of misschien zelfs een conflict, dan kan dat een groot beslag doen op onze energievoorraad en weerbaarheid. Als er dan ook een privé kwestie bij komt, of er wordt een oud trauma aangeraakt, dan kan het teveel worden en vallen we uit. Het herstel kan een tijd duren en voordat je weer aan het werk gaat, kan het nodig zijn om te leren anders met zaken om te gaan. Zodat je kunt werken met behoud van je energie. 


Daarom bieden wij in onze Werkfit trajecten begeleiding bij leren omgaan met hooggevoeligheid, zoals grenzen voelen en aangeven. Het is dus zinvol om goed te zoeken naar een re-integratie bureau dat bij jou past en waar je krijgt wat je nodig hebt om weer duurzaam aan het werk te kunnen gaan. Hier kun je meer lezen over het Werkfit traject bij Via Lusanne.

Na een burn-out passend werk vindenpng

Hoe zoek je een bureau voor jouw re-integratie traject


Zodra je contactpersoon akkoord is, kun je met bureaus gaan kennismaken. Vaak geven ze je de namen van drie bureaus, je kunt daarnaast ook zelf op zoek gaan. Ben je hoogsensitief? Dan wil je misschien een coach die zelf ook HSP is. Je kunt hierom vragen bij het UWV maar je kunt ook zelf  zoeken naar een passend bureau. Waar let je dan op? Lees de ervaringen van andere klanten!

Via Lusanne laat elk jaar de klanttevredenheid meten door een extern bureau. De vragen zijn deels multiple choice en deels open. Dat laatste betekent dat mensen in hun eigen woorden kunnen aangeven hoe ze de begeleiding hebben ervaren. Gemiddeld scoren we een 9. Dat betekent dat onze klanten heel tevreden zijn over onze begeleiding. Over 2022 was het cijfer een 9,1.


Werkfit traject UWV ervaringenjpeg

 

Ben je op zoek naar een HSP coach voor jouw Werkfit traject


Via Lusanne onderscheidt zich als re-integratie bureau niet alleen door de specialisatie in burn-out en hooggevoeligheid, maar ook door de creatieve en intuïtieve werkvormen die de coaches inzetten naast de gesprekken.

Elke coach heeft een eigen aanbod, zoals energetisch lichaamswerk, wandelcoaching, creatieve therapie, coaching met paarden, Human Design, Acceptance en Commitment Therapie, NLP, systemisch werk en nog veel meer. Hier vind je een overzicht van de HSP coaches bij wie je jouw Werkfit traject kunt doen.


Hieronder lees je de ervaring van een van onze klanten, Mariël, over de intuïtieve werkvorm die naast de gesprekken deel uitmaakte van haar Werkfit traject.


Ervaring met Werkfit traject van Mariël

 

‘In mijn burn-out en ziektewetperiode liep ik behoorlijk te stoeien met mijn balans, moeheid én hooggevoeligheid. Dat laatste van de HSP wist ik nog niet zo heel lang, maar maakte wel dat er veel “ongemak en last” op z’n plek viel. Ik kwam vanuit WW in de ziektewet. Mijn gezondheid zo grillig dat ik veel tijd op de bank en in bed doorbracht. Voelde me doodongelukkig en wilde heel graag zoeken naar een manier om mezelf uit deze “put” te krijgen. Via de site van het UWV zag ik dat je vanuit de ziektewet/ WW, coaching in de vorm van een Werk-fit traject kon aanvragen. Ik ben toen gaan googelen op HSP, burn-out en Werk-fit begeleiding. Ik kwam al snel bij Lusanne uit. Toen ik haar website bekeek en las wat ze deed en waar ze voor stond, heb ik gelijk contact gezocht. En al bij het eerste bezoek voelde ik me op de juiste plek.’

 

Als HSP zijn we gevoelig voor indrukken en alles wat op ons afkomt, proberen we een plek te geven. Dat kost tijd, en ook energie. Het kan dan nodig zijn om te leren begrenzen, waar ga je wel innerlijk mee aan de slag, en waarmee niet. Want niet alles wat aan indrukken op ons afkomt, is even relevant. Hoe leer je onderscheiden?

 

Mariël over de begeleiding van HSP coach Lusanne

 

‘Als onderdeel van het traject heb ik de cursus Intuïtieve ontwikkeling gedaan. Een fijne combinatie van meditatie, reflecteren en schrijven. Toen ze deze cursus onlangs aanbood als online cursus Volg je innerlijk kompas, heb ik die gelijk online aangeschaft. Wat het zo sterk maakt is (ook voor degenen die voor het eerst kennismaakt met meditatieve en intuïtieve ontwikkeling) de duidelijke inleidingen en uitleg, de korte pakkende tips/quotes én de live meditaties. Ik doe de cyclus van 21 dagen nu voor de 2e keer. Dat maakt het nog mooier! Je kunt het blijven herhalen waardoor je de kennis en wijsheid stapje voor stapje integreert. Een absolute aanrader!”


In het UWV werkfit traject kun je ook leren luisteren naar je intuïtie


Leren luisteren naar je intuïtie is belangrijk om te ontdekken waar je hart naar uitgaat en wat het is welke werk je echt wilt doen. Het kan goed van pas komen bij het maken van keuzes. Het helpt je ook om te leren voelen waar je energie van krijgt en om goed bij jezelf te blijven. Dat is juist nodig als je na een burn-out weer aan het werk wil.


Hier vind je een kort filmpje waarin ik vertel wat je van de cursus Volg je innerlijk kompas kunt verwachten. Het mooie is, dat als je bij Via Lusanne een UWV werkfit traject doet, deze online cursus onderdeel van het traject kan zijn.UWV werkfit traject Volg je innerlijk kompaspng


Ervaringen met de HSP begeleiding van Via Lusanne

 

Als het gaat om werk vinden waar je energie van krijgt en leren om je energie ook te behouden, zijn er belangrijke lessen te leren over je grenzen voelen en aangeven. Het is belangrijk om te leren hoe je je energiebalans kunt bewaren.


Als je hooggevoelig bent, is dit een extra aandachtspunt. Dit is precies wat je bij Via Lusanne kunt leren. De coaches zijn zelf hooggevoelig en hebben ervaring opgedaan in omgaan met grenzen, energie en balans. 


Voordat je kiest - voor jouw Werkfit traject - voor re-integratie bureau Via Lusanne wil je misschien eerst nog meer ervaringen van andere klanten lezen. Dat kan! Ik deel hieronder de resultaten met je van de klanttevredenheidsonderzoeken die wij jaarlijks laten doen.

Wat wordt er zoal gevraagd door het bureau en waarover kunnen klanten hun mening geven? Hieronder een lijstje van beoordeelde aspecten en de mate van tevredenheid in %:


[% tevreden + zeer tevreden]

✅ Snelheid van kennismaken (100%)

✅ Eerste gesprek met de coach (100%)

✅ Bereikbaarheid coach (100%)

✅ Snelheid van reageren door coach (100%)

✅ De plaats waar de gesprekken waren (100%)

✅ Nakomen van afspraken (100%)

✅ Begeleiding naar de volgende stap (100%)

✅ Omgaan met uw situatie (100%)

✅ Respectvolle manier van begeleiding (100%)

✅ Duidelijk geïnformeerd door coach (100%)

✅ Rekening houden met uw wensen (90%)

✅ Aandacht voor uw rechten (90%)

✅ Aandacht voor wat u belangrijk vindt als het gaat om werk (90%)


Na de wat droge opsomming van beoordeelde aspecten, kun je hierna teksten lezen die klanten in het tevredenheidsonderzoek hebben geschreven over hun ervaring met de begeleiding. Zo kun je je een beeld vormen van Via Lusanne en wat een Werkfit traject bij dit bureau jou kan brengen.


"Ik heb het traject met Via Lusanne als zeer waardevol ervaren aangezien er gewerkt kon worden aan het ontdekken van interesses, grenzen aangeven en omgaan met hooggevoeligheid. Via Lusanne heeft daarin voor mij een belangrijke rol gespeeld. Zowel de f2f sessies als het online lesmateriaal/oefeningen hebben een stuk opheldering gegeven wat niet meer bij mij past, en daardoor mogelijkheden geboden nieuwe interesses te kunnen ontdekken. Via Lusanne geeft altijd een hele prettige ondersteuning en begeleiding op zowel emotioneel als pragmatisch vlak."


"Het prettige vond ik vooral dat het geen standaard traject is, maar wordt ingespeeld op mijn behoeften en wensen."


"Alles was afgestemd en toegesneden op waar de behoefte lag, ook met de nodige strengheid hier en daar om de zaak op de rails te kunnen zetten. Potentie is gezien en naar voren gehaald dankzij coaches die achter de woorden en zinnen konden kijken. De combinatie van projectmatig en intuïtief werken was uiterst waardevol."


"De specifieke aandacht juist voor mensen die hooggevoelig zijn is van een waarde die moeilijk uit te drukken is. Via Lusanne is onmisbaar en ik hoop dat de erkenning voor deze cliëntgerichte aanpak wordt vergroot."


Ervaringen met UWV Werkfit trajectjpeg


Niet altijd waren de teksten zo uitgebreid, soms gaven mensen in een paar woorden weer hoe ze het UWV Werkfit traject met hun HSP coach hadden ervaren. Over 2023 was het cijfer een 8,9.


"De aanpak paste geheel goed bij mij en heeft me goed verder geholpen."

"In alle opzichten een prettige coach. Adequaat."

"Een betrokken coach die luistert en rekening houdt met de behoeften/wensen."

"Hele fijne coach. Goede hulp."

"Er werd naar mij geluisterd. Veel steun gekregen. Nieuwe inzichten gekregen. Moest wel met eigen oplossingen komen maar was duwtje in de rug. Coach stelde precies de juiste vragen."

"Betrokken, inspirerend, oprecht."

"Fijne hulp op zachte manier."


Wie is re-integratie bureau Via Lusanne


Via Lusanne is in 2003 opgericht door Lusanne Hogeweg. Lange tijd werkte zij als loopbaancoach en gaf ze creatieve en intuïtieve workshops. Ze begeleidde honderden hooggevoelige mensen bij hun oriëntatie op ander werk.

In 2021 richtte zij een re-integratiebureau op en sloot ze een contract met het UWV om Werkfit trajecten te doen. Inmiddels kun je bij Via Lusanne ook terecht voor UWV Naar werk trajecten en Modulaire diensten. Er werken circa 15 coaches voor Via Lusanne door heel Nederland. Hier vind je meer informatie over het re-integratie bureau en vind je een overzicht van de HSP coaches.

Contact opnemen voor een Werkfit traject


Als bovenstaande ervaringen je aanspreken en je overweegt om jouw UWV traject ook bij Via Lusanne te doen, dan kun je vrijblijvend kennismaken met een coach. Je kunt contact opnemen met Lusanne op info@vialusanne.nl of telefonisch op 06-55629900. Zij zal je in contact brengen met een coach en kan je ook meer informatie geven over het traject en de procedures.