Wandel- en natuurcoaching in een Werkfit traject

Wat is wandel- en natuurcoaching


Wandelcoaching is een ontspannen manier van coachen, het zet je letterlijk in beweging! Het volgt jouw tempo en helpt je stap voor stap bij jouw levens- en loopbaanvragen. Coach Erika biedt deze vorm van coaching in haar re-integratie trajecten bij Via Lusanne.


Je hoeft hiervoor geen top conditie te hebben omdat het altijd afgestemd op jouw ritme en energie. Dat kan gaan van bankje naar bankje in het ene uiterste, of met een stevig tempo doorstappen in het andere.


Ben je herstellende van burn-out en wil je je oriënteren op werk dat bij je past en dat je nog kunt doen? Bij Via Lusanne kan deze vorm van coachen deel uitmaken van je UWV Werkfit traject en ook van een 1e of 2e spoor traject via je werkgever.

Deze vorm van begeleiden past goed bij hooggevoelige mensen. Je krijgt de kans om je eigen tempo te ontdekken en aan te houden. Zo leer je ook je grenzen en draagkracht beter kennen en voelen.

Voordelen van wandelcoaching in de natuur


Wandelen in de natuur geeft rust en ontspanning, je ont-laadt en laadt weer op. Het helpt je letterlijk weer te gronden, te aarden en contact te maken met jezelf. Immers wij mensen zijn onderdeel van de natuur en moeder aarde is de beste heelmeester.


In de natuur beweeg je je buiten je eigen vertrouwde wereld. Je zult letterlijk nieuwe wegen inslaan en nieuwe horizonten ontdekken. Hierdoor zul je gemakkelijker openstaan voor nieuwe inzichten en ideeën.


Het naast elkaar lopen geeft een andere dimensie aan een gesprek, er kunnen makkelijker stiltes vallen en oogcontact is niet altijd noodzakelijk. Dat maakt het ook makkelijker pijnlijke of gevoelige zaken te bespreken.

Natuurcoaching


Bij natuurcoaching werk je met beelden uit de natuur. Het is een fijne manier om het praten los te laten en meer in de ervaring en het voelen te komen. Het is eenvoudig en doeltreffend, immers een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Je werkt met eenvoudige oefeningen en bijvoorbeeld een mindfullness oefening of een loopmeditatie.


Een aantal keer per jaar organiseer ik een inspiratiewandeling, wandel- en natuurcoaching in een kleine groep (2- 6 deelnemers). Locatie: Nijmegen Brakkenstein/Heumensoord Malden. Een hele dag in de natuur waar in we bewegen, ervaren, stilstaan en ervaringen delen. Regelmatig organiseert coach Erika deze wandelingen. Vraag naar de data.


Resultaat volgens een van de deelnemers: het is zoiets als her-ijken, het buiten in de natuur zijn is een fysiek en mentaal oplaadmoment. De oefeningen helpen je om je gedachtenstroom te parkeren en aan te komen in het “hier en nu”.


De dag begint om 9.30 uur, we wandelen richting het boscafé waar we rond 12.30 uur pauzeren voor koffie en/of lunch. Om 13.30 uur lopen we rustig aan weer terug en we ronden de dag af om tussen 16.00 en 16.30 uur (afhankelijk van de groepsgrootte). 


De wandeling zelf duurt ongeveer twee uur van beginpunt naar het boscafé en weer terug, onderweg pauzeren we en werken we met oefeningen.

Maak kennis met wandel- en natuurcoaching


Ben je vanuit ziekte, bijvoorbeeld na een burn-out, op zoek naar een HSP coach die jou kan begeleiden naar werk dat bij je past? Coach Erika kan je in beweging brengen en verder helpen in een re-integratietraject.

Ben je nog in dienst van je werkgever? Dan kan een eerste of tweede spoor traject worden ingezet om werk te vinden waar je kunt re-integreren. Heb je een uitkering van het UWV, zoals ziektewet, WIA of Wajong? Dan kun je in aanmerking komen voor een modulaire dienst of een werkfit traject, afhankelijk van waar je nu staat en wat je nodig hebt. Vraag ernaar bij je contactpersoon van het UWV.

Je kunt in een klik-gesprek met Erika kennismaken met haar en haar manier van werken. Daarna beslis je of je met haar een coachingstraject aan wilt gaan. 

Om contact op te nemen voor een klik-gesprek, mail voor de contactgegevens.  

© Website ontwerp en teksten: Lusanne Hogeweg. Logo: Bauke Hondema.