Vision Board Workshop in een UWV werkfittraject

Voed je hoofd met waar je hart blij van wordt


Als je een UWV werkfit traject doet bij Via Lusanne kun je, naast de persoonlijke gesprekken, ook deelnemen aan een vision board workshop onder leiding van onze UWV werkfitcoach Justine in Lisse.
Tijdens een vision board workshop ga je in een kleine groep samen aan de slag om jouw verlangen visueel te maken. Het thema kan verschillen, bijvoorbeeld je richting voor de toekomst of hooggevoeligheid als kracht.
Het is een mooie manier om jouw groei aandacht te geven. Het maken van een vision board is creatief, ontspannen en fijn om te doen. Daar waar het soms een uitdaging is om niet in het hoofd te schieten, is een vision board een krachtige manier om het gevoel te laten spreken.

De vision board workshop: opzet


De workshop begint met een korte meditatie om stilte en rust te creëren. Vaak vanuit het (drukke) dagelijks leven los komen in het moment van hier en nu. Met aandacht voor wat er mag zijn.
Na de meditatie is er ruimschoots de tijd om in tijdschriften te bladeren en de afbeeldingen en teksten te kiezen die je aanspreken. De rust en stilte, de teksten die je opvallen en de foto’s en plaatjes die je aanspreken, knip je uit. Wie weet valt je oog nog op interessant artikel tegen dat je inspireert. Met alles wat je uitgeknipt hebt, maak je jouw vision board. Het geheel wordt een weerspiegeling wat voor jou belangrijk is.
Samen met de groep kijken we naar wat iedereen heeft gemaakt. De inzichten van een ander op jouw vision board, geven je soms nog een nieuwe kijk op jouw verlangen. Zo leer je ook van elkaar.

Jouw vision board neem je na de workshop mee naar huis en mag een plek krijgen waar je er regelmatig naar kan kijken. Zo is het niet alleen een visualisatie van jouw verlangen maar ook zachte richting van jouw groei. Je zal zien dat wat je opgemaakt hebt je helpt om werkelijkheid te maken.  

Waarom jouw eigen vision board


Als HSP is intuïtie een sterke raadgever om op te vertrouwen. Toch kan dit een uitdaging zijn om naar te luisteren. Met de waarneming van veel informatie, oog voor detail en het verwerken hiervan, gebeurt dit snel vanuit het hoofd (ratio). Overzicht in al deze gedachten en daarbij de juiste keuzes kunnen maken is niet altijd makkelijk. Het maken van een eigen vision board is een mooie en eenvoudige om op een gevoelsmatige manier richting te geven aan je groei en deze te verwezelijken.
Meedoen aan een workshop betekent een heerlijke middag/ochtend, waarin je vanuit verbinding en creativiteit, met nieuwe inzichten en vol energie weer naar huis gaat.

Werkfit traject voor HSP's


Ben je op zoek naar een UWV werkfit traject voor HSP's? Wil je een coach die zelf ook hooggevoelig is? Dan ben je bij Via Lusanne aan het juiste adres. Naast de persoonlijke gesprekken bieden we ook creatieve en intuïtieve werkvormen.
De vision board workshops worden regelmatig georganiseerd. Een vision board workshop kan onderdeel uitmaken van het UWV werkfittraject ook als jouw vaste coach een andere coach is. Vraag Justine naar de actuele agenda. Justine biedt naast de reguliere HSP Loopbaancoaching ook een groeiprogramma “doe die dingen waar je hart van gaat zingen”, kernwaarden en kernkwaliteiten en intuïtief schrijven. Meer informatie over de mogelijkheden over een werkfittraject bij Via Lusanne vind je hier. Je kunt dan direct een klik-gesprek inplannen met Justine in Lisse of met een andere coach.

© Website ontwerp en teksten: Lusanne Hogeweg. Logo: Bauke Hondema.