Stress en Burnout Coaching voor HSP

Wat is stress en burn-out coaching


Als hooggevoelig persoon ben je ook gevoelig voor stress en stress gerelateerde klachten. Misschien ben je op een gegeven moment zelfs burn-out geraakt. Na je herstel kun je een re-integratie traject doen bij Via Lusanne. 


Als je in Hilversum of omgeving woont, kun je terecht bij coach Yellan. Yellan is Gecertificeerd Stress- en Burnout Coach en hij werkt vanuit eigen ervaring. 'Ik weet wat het is om geen voldoening te hebben uit je werk en ik denk dat dit de grootste voorspeller is voor het ontwikkelen van stress- en burnoutklachten. In mijn coaching help ik cliënten om helder te krijgen waar het hart sneller van gaat kloppen én om een gelukkiger (werk)leven te krijgen.' 


Als je een traject volgt bij Yellan, dan ga je aan de slag met het krijgen van meer balans in zes levensgebieden. De meeste mensen denken bij een burnout aan werkgerelateerde stressklachten. Inmiddels is wetenschappelijk bewezen dat het een combinatie is van werk-, privé- én karaktereigenschappen.

De zes levensgebieden

Tijdens jouw traject besteden we aandacht aan deze zes levensgebieden:

 

★     Werk & Carrière

★     Gezin & Relatie

★     Financiën

★     Persoonlijke relaties

★     Gezondheid

★     Persoonlijke ontwikkeling

 

Een verstoring in de balans op één van deze gebieden kan al een domino-effect veroorzaken en leiden tot meer stress- en spanningsklachten. Dus ook als je geen werkstress hebt, dan kunnen we aan de slag met de overige werkgebieden.

Hoe gaat een traject in zijn werk?

 

We bekijken op welke gebieden je een betere balans wil aanbrengen en welke stappen gezet kunnen worden om dit te bereiken. Door middel van exposure therapie ga je uitdagingen en overtuigingen die je hebt op deze gebieden ter discussie stellen. Immers: wat je over jezelf zegt of van jezelf vindt is niet per definitie waar. Deze overtuigingen zijn vaak een product en gevolg van opvoeding, omgeving en eerdere ervaringen. Dat wat jou in het verleden heeft geholpen, hoeft nu niet meer noodzakelijk te zijn en kan zelfs zeer beperkend werken.

 

Door jezelf en jouw uitdagingen te accepteren kun je de weerstand ertegen verminderen. De volgende stap is dan om daar blijvende verandering in aan te brengen. Je zult zien dat door het verminderen van de weerstand, de angst-, stress- en spanningsklachten al significant zullen afnemen. Je hoeft niet perfect te zijn, dat is namelijk niemand en iedereen heeft uitdagingen. Dit noemen we acceptance en commitment-therapie. De basis daarvan is dat jij en je gevoelens goed zijn, wat deze ook zijn. Dat betekent niet dat je er niks aan kan doen en je maar willoos moet inschikken. 


Volgens de growth-mindset-theorie kun je te allen tijde groei en ontwikkeling realiseren, als je maar over de juiste motivatie beschikt. Vind je dit lastig? Yellan kan je helpen ontdekken waar jouw motivatie ligt.

Kennismaken met stress en burnout coaching


Ben je na een burn-out, op zoek naar een HSP coach die jou kan begeleiden naar werk dat bij je past? Coach Yellan kan je in beweging brengen - onder andere met wandelen en sportoefeningen - en verder helpen in een re-integratietraject.

Ben je nog in dienst van je werkgever? Dan kan een eerste of tweede spoor traject worden ingezet om werk te vinden waar je kunt re-integreren. Heb je een uitkering van het UWV, zoals ziektewet, WIA of Wajong? Dan kun je in aanmerking komen voor een modulaire dienst of een werkfit traject, afhankelijk van waar je nu staat en wat je nodig hebt. Vraag ernaar bij je contactpersoon van het UWV.

Je kunt in een klik-gesprek kennismaken met Yellan en zijn manier van werken. Daarna beslis je of je een coaching- of re-integratietraject aan wilt gaan. Om contact op te nemen, mail Lusanne voor de contactgegevens. 

 

© Website ontwerp en teksten: Lusanne Hogeweg. Logo: Bauke Hondema.