Welkom bij de 12 Heilige Nachten retraite


We gaan 12 dagen samen mediteren, reflecteren en schrijven! 

Ieder op onze eigen plek, en toch ook verbonden met elkaar. 

Zorg voor een rustige omgeving, waar je ongestoord kunt mediteren, mijmeren en je dagboek bijhouden.

Het advies is om de dagen tussen 25 december en 6 januari leeg en stil te houden. Want in de leegte laat het meest eigene van jezelf zich zien.

Let op dromen die je deze nachten hebt, grote kans dat ze een boodschap voor je hebben die iets zegt over het komende jaar.

Ik wens je een diepe rust, bijzondere dromen en mooie inzichten.

LET OP: de meditaties kun je pas vanaf 20 december beluisteren

De retraite

Het ritueel voor de retraite

Koop een mooi schrift of notitieboek om je vragen, dromen en inzichten te noteren. Een gewoon schrijfblok kan ook natuurlijk.

Zoek een rustige plek op in huis, zet je telefoon uit. Steek een kaars aan. Leg je favoriete pen of potloden klaar. Pak een kopje thee of iets anders te drinken.

Sta elke dag bewust stil bij jezelf, door ’s ochtends te mediteren en op te schrijven wat je hebt gedroomd en om ’s avonds de dag af te sluiten met een moment van stilte en reflectie.

Welke vragen leven in jou? Denk er niet te veel over na, probeer ze te laten opborrelen uit de bron in jou. Stel je vragen in de stilte tijdens een meditatie, of neem ze mee de nacht in. 

Antwoorden kunnen opkomen tijdens de meditatie, in je dromen of als je onder de douche staat! Sta open voor ingevingen.

Voorbeeldvragen voor je journal

- Wat heb ik vannacht gedroomd?
- Wat houdt mij vandaag bezig? (gedachten, dagdromen)
- Hoe voel ik me? (gevoelens, emoties)
- Welke diepere verlangens zitten hieronder?
- Wat wil mijn lichaam me zeggen?
- Welke boodschappen heeft mijn ziel voor me?

Deze drie geleide meditaties kun je beluisteren (ze staan pas 20 december online)

Wil je jouw missie voor 2021 helder krijgen en concreet maken?

Doe mee met de Nieuwjaarsbezinning en gebruik het speciale werkboek!


Maak je mission board voor 2021

De Nieuwjaarsbezinning is specifiek gericht op hoe je komend jaar je levensmissie in de wereld zet.

Ik bied een werkboek met een inspiratie-artikel om te ontdekken wat je missie is en vele vragen om je missie te verhelderen en concreet te maken. Ook bevat het werkboek vragen om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te blikken naar het komende jaar, mooie collages en inspirerende quotes. In totaal 33 pagina's.

In januari geef ik collage workshops om je mission board voor 2021 te maken. Kun je niet meedoen met een workshop in Halfweg? Dan kun je natuurlijk ook thuis je mission board maken. Je hebt vast wel een stapel tijdschriften en papier, schaar en potje lijm.

Wil je mijn speciale werkboek gebruiken voor je Nieuwjaarsbezinning op je missie? Dat kan. Het is los te koop, tezamen met een speciale meditatie, ritueel en tips.

Speciaal Nieuwjaarsbezinning-do-it-yourself-pakket


Het pakket met het werkboek, ritueel om in rust te werken, instructies om je mission board te maken en meditatie kost € 19,95. 

Doe dit jaar makkelijk thuis mee met de Nieuwjaarsbezinning

Waaruit bestaat het pakket van de DIY Nieuwjaarsbezinning


  • Een werkboek (33 pagina's) met inspirerende vragen en teksten die je helpen om terug te kijken op 2020 en vooruit te blikken naar 2021 en met vragen om je missie voor 2021 te verhelderen en te concretiseren.
  • Een winter-missie-ritueel dat je helpt bij het in een rustige sfeer invullen van het werkboek en maken van je collage.
  • Een meditatie om jouw diepere verlangens en intenties te laten opborrelen uit de bron: de meditatie kun je doen ter voorbereiding op invullen van het werkboek en maken van je mission board.
  • Instructies om thuis je mission board voor 2021 te maken.