Welkom bij de 12 Heilige Nachten retraite


We gaan 12 dagen samen mediteren, reflecteren en schrijven! 

Ieder op onze eigen plek, en toch ook verbonden met elkaar. 

Zorg voor een rustige omgeving, waar je ongestoord kunt mediteren, mijmeren en je dagboek bijhouden.

Het advies is om de dagen tussen 25 december en 6 januari zo leeg en stil mogelijk te houden. In de leegte laat het meest eigene van jezelf zich zien.

Let op dromen die je deze nachten hebt, grote kans dat ze een boodschap voor je hebben.

Hieronder vind je de meditaties, het ritueel en de voorbeeldvragen. Ik wens je een diepe rust, bijzondere dromen en mooie inzichten.

De retraite

Het ritueel voor de retraite

Koop een mooi schrift of notitieboek om je vragen, dromen en inzichten te noteren. Een gewoon schrijfblok kan ook natuurlijk.

Zoek een rustige plek op in huis, zet je telefoon uit. Steek een kaars aan. Leg je favoriete pen of potloden klaar. Pak een kopje thee of iets anders te drinken.

Sta elke dag bewust stil bij jezelf, door ’s ochtends te mediteren en op te schrijven wat je hebt gedroomd en om ’s avonds de dag af te sluiten met een moment van stilte en reflectie.

Welke vragen leven in jou? Denk er niet te veel over na, probeer ze te laten opborrelen uit de bron in jou. Stel je vragen in de stilte tijdens een meditatie, of neem ze mee de nacht in. 

Antwoorden kunnen opkomen tijdens de meditatie, in je dromen of als je onder de douche staat! Sta open voor ingevingen.

Voorbeeldvragen voor je journal

- Wat heb ik vannacht gedroomd?
- Wat houdt mij vandaag bezig? (gedachten, dagdromen)
- Hoe voel ik me? (gevoelens, emoties)
- Welke diepere verlangens zitten hieronder?
- Wat wil mijn lichaam me zeggen?
- Welke boodschappen heeft mijn ziel voor me?

Deze drie geleide meditaties kun je beluisteren:

Wil je jouw missie voor 2021 helder krijgen en concreet maken?

Doe mee met de Online Nieuwjaarsbezinning! 


Krijg het speciale werkboek en meditatie

De Nieuwjaarsbezinning is specifiek gericht op het opmaken van de balans en op hoe je komend jaar je levensmissie in de wereld zet.

Ik bied een werkboek met een inspiratie-artikel en vele vragen om je missie te verhelderen en concreet te maken. Ook bevat het werkboek vragen om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te blikken naar het komende jaar en inspirerende quotes. In totaal 33 pagina's.

Maak thuis je mission board voor 2021

Je hebt vast wel een stapel tijdschriften en papier, schaar en potje lijm.

Gebruik het speciale werkboek voor je bezinning op je missie tezamen met een speciaal opgenomen meditatie en instructies om thuis je missie collage te maken.

Speciaal Online Nieuwjaarsbezinning-do-it-yourself-pakket

Het pakket met het werkboek, ritueel om in rust te werken, instructies om je mission board te maken en speciale meditatie kost € 19,95. 

Waaruit bestaat het pakket van de DIY Nieuwjaarsbezinning

Inhoudt online pakket Nieuwjaarsbezinning

  • Een werkboek (33 pagina's) met inspirerende vragen en teksten die je helpen om terug te kijken op 2020 en vooruit te blikken naar 2021 en met vragen om je missie voor 2021 te verhelderen en te concretiseren.
  • Een winter-missie-ritueel dat je helpt bij het in een rustige sfeer invullen van het werkboek en maken van je collage.
  • Een meditatie om jouw diepere verlangens en intenties te laten opborrelen uit de bron: de meditatie kun je doen ter voorbereiding op invullen van het werkboek en maken van je mission board.
  • Instructies om thuis je mission board voor 2021 te maken.