ReAttach therapie in een UWV werkfit traject voor HSP

Wat is ReAttach therapie

Coach Peet legt uit: 'Bij ReAttach word je geholpen om feiten, indrukken en gebeurtenissen uit je verleden op een heel snelle manier te verwerken, zodat je er geen last meer van hebt. Er is een soort blokkade in je hoofd ontstaan. Hierdoor kan de informatie niet verder en blijft alles in het werkgeheugen. ReAttach haalt de blokkade weg en ruimt je werkgeheugen en je hoofd weer op. 

Al sinds het eerste moment dat ik er zelf mee in aanraking kwam ben ik super enthousiast over ReAttach. Ik wist gelijk dat ik hier zelf mee wilde gaan werken. Het is een heel prettige behandeling met geweldige resultaten. Wat ik er fijn aan vind is dat je werkt met wat je wilt bereiken en niet perse met je problemen. We hoeven niet te graven in het verleden, maar kijken naar wat je jezelf zou wensen. Daar maken we denkopdrachten van, die ik tijdens de sessie gebruik. Het is een positieve methode die door de meeste mensen als erg prettig wordt ervaren.


In mijn UWV trajecten werk ik altijd met ReAttach, omdat we hiermee een stevig en duurzaam fundament leggen voor je verdere ontwikkeling. Je ontwikkelt een innerlijk kompas, zodat je beter in staat bent te voelen of iets bij je past of niet.'

Hoe ziet zo’n sessie eruit?

We starten altijd met een coachgesprek, dat ik afsluit met een ReAttachsessie. Bij een ReAttach-sessie zelf hoef je niet te praten; ik leid jou er door heen. Terwijl ik je op je handen ‘trommel’, geef ik je denkopdrachten. Deze hoeven niet te ‘lukken’; je brein gaat associeren en nieuwe verbindingen maken. Tijdens de sessie raak je ontspannen, doordat er door het ritmisch trommelen op je handen oxytocine wordt aangemaakt (dit speelt een belangrijke rol bij bij het verbinden van sociale contacten met gevoelens van plezier, het wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd). Door de combinatie van de aanmaak van oxytocine en de juiste zoek-en denkopdrachten ontstaat er rust, inzicht, overzicht en een nieuwe basis voor verdere ontwikkeling.

 

Het mooie van ReAttach is dat het tot duurzame resultaten leidt. Er ontstaat:

  • Meer ruimte in je hoofd
  • Een betere emotieregulatie
  • Vermindering van stress
  • Meer overzicht en realistische verwachtingen
  • Meer zelfvertrouwen
  • Meer veerkracht

Wanneer ReAttach

We leven allemaal in een wereld vol prikkels. Zeker als je hoogsensitief bent, is dat een hele uitdaging. De hele dag krijgen je zintuigen input, dit kan makkelijk tot overprikkeling leiden. Je merkt dan dat je hoofd vol zit, je bent prikkelbaarder en eerder emotioneel. Je kunt moeite hebbenom je te concentreren. Je kunt het vergelijken met een computer. Eigenlijk zit je werkgeheugen vol en kan de informatie die binnenkomt niet verder verwerkt worden. Met ReAttach ruim je je werkgeheugen op en wordt de informatie in de juiste mappen opgeslagen. Daardoor ontstaat er rust en ruimte in je hoofd.

 

Ook kun je net als bij een computer oude programma’s blijven gebruiken, oude belemmerende overtuigingen over jezelf die je tegen houden om je verder te ontwikkelen. Met ReAttach ruimen we deze belemmerende overtuigingen op en kun je nieuw gewenst gedrag mentaal gaan oefenen. Indien gewenst kan ik een protocol gebruiken waarbij we de invloed van trauma’s of een onveilige hechting kleiner gaan maken of zelfs wegnemen.

Wetenschappelijke onderbouwing

ReAttach is een innovatieve interventie met duurzame resultaten. De kracht van ReAttach is dat de focus niet ligt op het herbeleven van gebeurtenissen, maar op het stimuleren van informatieverwerking, vergroten van zelfvertrouwen en herstellen van zelfsturing. ReAttach is ontwikkeld door Paula Weerkamp-Bartholomeus. De interventie heeft in 2015 de Clinical Neuropsychiatry Award gewonnen. Meer informatie is te vinden op www.reattachacademy.com


Reattach is in eerste instantie ontworpen voor het reguleren van de prikkelverwerking van mensen met autisme. Inmiddels wordt het heel breed ingezet voor mensen met mentale klachten, een burn-out, maar ook bijvoorbeeld bij klachten als Long Covid. Ook in de topsport en in ontwikkeltrajecten op het werk wordt ReAttach steeds meer ingezet.

Wil je alles uit je werkfit traject halen?


Een werkfit traject kan je helpen om je belemmerende patronen te doorbreken zodat je werk kan doen dat past bij wie je echt bent. Dit maakt dat je nog met plezier kunt werken en jouw bijdrage leveren.


Wil je een coach die zelf ook hooggevoelig is? Dan ben je bij Via Lusanne aan het juiste adres. Coach Peet in Eindhoven / Helmond kan je helpen omgaan met je hooggevoeligheid en je zelfvertrouwen te vergroten. Hierdoor kun je een enorme groei in je persoonlijke ontwikkeling doormaken.


Wil je jouw Werkfit traject bij HSP coach Peet doen en wil je kennismaken om te kijken of het klikt? Stuur dan een mail.

© Website ontwerp en teksten: Lusanne Hogeweg. Logo: Bauke Hondema.