HSP thema retreat in een UWV werkfit traject 

Thema retreat over hooggevoeligheid


Als je een UWV werkfit traject doet bij Via Lusanne kun je, naast de persoonlijke gesprekken, ook deelnemen aan een HSP thema-retreat onder leiding van coach Annemarie, die voorheen ook voor Via Lusanne werkte.
Het retreat is elke maand, met steeds een ander onderwerp dat te maken heeft met hoogsensitiviteit. Voorbeelden van thema’s zijn: HSP en het gebruik van je intuïtie. Hoogsensitief en faalangst. Hoogsensitief en de invloed van de seizoenen. In een kleine groep HSP’s praten we op een interactieve manier over hoe we met het onderwerp omgaan. Het is heel fijn om met gelijkgestemden te praten. Het is voor veel hooggevoelige mensen een feest van herkenning en een bevestiging dat zij niet de enige zijn. 

Opzet van het HSP thema retreat

 
Tijdens deze retreats ontvang je kennis en inzicht over het dag-thema. Met coach en deelnemers gaan we gezamenlijk in gesprek, waardoor je meer grip krijgt op je hoogsensitiviteit.

De middag begint met een meditatieve yogales waardoor je uit je hoofd komt en meer gebruik kunt gaan maken van je intuïtie.

De middag wordt ook afgesloten met een rustige yogales, zodat alle nieuwe informatie rustig hun plekje kunnen vinden voordat je weer naar huis gaat. We werken altijd in kleine groepen zodat iedereen aan bod kan komen. 
Het retreat is altijd op vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. De locatie is in Heemskerk (Heemskerkerduin).

De kracht van Yin yoga

 
Annemarie is zelf Yin yoga docent en werkt tijdens de thema-retreats samen met een collega Yin yoga docent. Het retreat wordt gestart met Yin yoga en inchecken met ademhalingsoefeningen en afgesloten met een Yin-Yogales. Het effect van de Yin yoga houdingen is een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en sterker wordend lichaam, zowel fysiek, mentaal en energetisch. 

Juist voor HSP’s die altijd het gevoel hebben dat hun hoofd niet stil staat, heeft Yin yoga een rustgevend en meditatief effect. Je bent met je lichaam bezig, je ligt langere tijd in een houding en daardoor heb je de focus niet op je hoofd.

Je bent dan in het moment, in je lichaam, in de ruimte en in je gevoel.
Enkele keren per jaar organiseert Annemarie een HSP dagretreat, met telkens een andere collega en ander thema, zodat vorm en inhoud anders zijn.

Werkfit traject voor HSP's


Ben je op zoek naar een UWV werkfit traject voor HSP's? Wil je een coach die zelf ook hooggevoelig is? Dan ben je bij Via Lusanne aan het juiste adres. Naast de persoonlijke gesprekken bieden we ook creatieve en intuïtieve werkvormen.

De thema retreats worden elke maand georganiseerd door coach Annemarie voor een kleine groep en kunnen onderdeel uitmaken van het UWV werkfit traject ook als jouw vaste coach een andere coach is. Annemarie doet namelijk geen 1-op-1 trajecten meer. Kijk op de website naar de mogelijkheden van een werkfit traject bij Via Lusanne en maak kennis met de andere coaches.

© Website ontwerp en teksten: Lusanne Hogeweg. Logo: Bauke Hondema.