Nieuwjaarsbezinning: De 12 Heilige Nachten


Tijd voor bezinning: geniet van de stilte en leegte

De winter is het seizoen om naar binnen te keren, lekker in je huis en in jezelf. Het is een tijd van afscheid nemen en afronden. Van rusten en meegaan. 

Het advies van Jaap Voigt, in zijn boek Leven en werken in het ritme van de seizoenen, is om de dagen leeg en stil te houden. Want in de leegte laat het meest eigene van jezelf zich zien.

De stilte is het sterkst tussen Kerst (25 december) en Driekoningen (6 januari). Deze periode wordt wel de 12 Heilige Nachten genoemd. De energie is naar binnen gekeerd, waardoor kosmische krachten makkelijker tot ons kunnen komen. 

Het is een prima tijd voor bezinning. Het is een van mijn favoriete periodes van het jaar. De energie van deze stille tijd ondersteunt je om tot jezelf te komen. Zo kun je je verbinden met je diepere verlangens en behoeftes.

Doe mee met de retraite!

Twaalf dagen mediteren, reflecteren en schrijven:
zo kom je echt tot jezelf.

Wanneer: van 25 december (Kerst) tot 6 januari (Driekoningen). 

Wat houdt het in? Je krijgt gratis toegang tot:

  • Een ritueel om te bezinnen.
  • Voorbeeldvragen voor je meditaties/reflecties/dagboek.
  • Drie meditaties die meer de diepte ingaan.  

Het biedt je een 12-daagse retraite, gewoon bij jou thuis!

Doe je mee met de 12 Heilige Nachten thuis-retraite?


Het is gratis! Vul je e-mailadres in en je krijgt toegang tot de drie meditaties, tips en reflectievragen. Je krijgt 20 december een mail met reminder dat de meditaties klaar staan om te beluisteren!

Ik zal je daarna blijven inspireren, maar alleen als jij dat wilt. Je kunt je heel makkelijk weer afmelden. Tip: doe dat pas na 20 december, anders mis je de mail met de reminder!