Nieuwjaarsbezinning: De 12 Heilige Nachten


Tijd voor bezinning: geniet van de stilte en leegte


De winter is het seizoen om naar binnen te keren, lekker in je huis en in jezelf. Het is een tijd van afscheid nemen en afronden. Van rusten en meegaan. Het advies van Jaap Voigt, in zijn boek Leven en werken in het ritme van de seizoenen, is om de dagen leeg en stil te houden. Want in de leegte laat het meest eigene van jezelf zich zien.

De stilte is het sterkst tussen Kerst (25 december) en Driekoningen (6 januari). Deze periode wordt wel de 12 Heilige Nachten genoemd. De energie is naar binnen gekeerd, waardoor kosmische krachten makkelijker tot ons kunnen komen. Het is een prima tijd voor bezinning. Het is een van mijn favoriete periodes van het jaar.

Twaalf dagen mediteren, reflecteren en schrijven:
zo kom je echt tot jezelf 

De energie van deze stille tijd ondersteunt je om naar binnen te keren. Zo kun je echt komen tot verdieping en verbinding met je ziele-verlangen en innerlijke bewegingen. Let op dromen die je deze nachten hebt, grote kans dat ze een boodschap voor je hebben die iets zegt over het komende jaar.

Doe mee met de retraite!

Doe mee met de 12 Heilige Nachten retraite! Ik raad je aan om een notitieboek te kopen om je vragen, dromen en inzichten te noteren. Welke vragen leven in je? Denk er niet te veel over na, probeer het naar boven te laten komen in je meditaties. Stel vragen, en je krijgt antwoord.

Ik wil je stimuleren om elke dag bewust stil te staan bij jezelf door ’s ochtends te mediteren en op te schrijven wat je hebt gedroomd en om ’s avonds de dag af te sluiten met een moment van stilte en reflectie. Ik wens je een diepe rust, bijzondere dromen en mooie inzichten!

Gebruik deze meditaties

Ik bied je een aantal meditaties die je kunt beluisteren tijdens de 12 Heilige Nachten. De meditaties hebben een volgorde van steeds meer de diepte ingaan. Het biedt je een mini-retraite, gewoon bij jou thuis! 


De meditaties komen zondag 22 december beschikbaar. Wil je dan een seintje krijgen met de link naar de meditaties? Meld je hieronder aan voor de Inspiratiemails van Lusanne.

 

Meld je aan voor inspiratie Via Lusanne en doe gratis mee met de 12 Heilige Nachten retraite

 

Wat bieden deze Inspiratiemails Via Lusanne nog meer? Je krijgt gratis toegang tot de Inspiratie Bibliotheek met meditaties en collages. Als abonnee van de inspiratiemails krijg je regelmatig korting op coaching.

Ook ben je als eerste op de hoogte van nieuwe workshops en kun je je tijdig aanmelden.

Houd daarom de inspiratiemails op zondag in de gaten! Onderaan elke mail vind je de link direct naar de Inspiratie Bibliotheek.