Nieuwjaarsbezinning: De 12 Heilige Nachten


Tijd voor bezinning: geniet van de stilte en leegte


De winter is het seizoen om naar binnen te keren, lekker in je huis en in jezelf. Het is een tijd van afscheid nemen en afronden. Van rusten en meegaan. Het advies van Jaap Voigt, in zijn boek Leven en werken in het ritme van de seizoenen, is om de dagen leeg en stil te houden. Want in de leegte laat het meest eigene van jezelf zich zien.

De stilte is het sterkst tussen Kerst (25 december) en Driekoningen (6 januari). Deze periode wordt wel de 12 Heilige Nachten genoemd. De energie is naar binnen gekeerd, waardoor kosmische krachten makkelijker tot ons kunnen komen. Het is een prima tijd voor bezinning. Het is een van mijn favoriete periodes van het jaar.

Twaalf dagen mediteren, reflecteren en schrijven:
zo kom je echt tot jezelf 

De energie van deze stille tijd ondersteunt je om naar binnen te keren. Zo kun je echt komen tot verdieping en verbinding met je ziele-verlangen en innerlijke bewegingen. Let op dromen die je deze nachten hebt, grote kans dat ze een boodschap voor je hebben die iets zegt over het komende jaar.

Doe mee met de retraite!

Doe mee met de 12 Heilige Nachten retraite! Ik raad je aan om een notitieboek te kopen om je vragen, dromen en inzichten te noteren. Welke vragen leven in je? Denk er niet te veel over na, probeer het naar boven te laten komen in je meditaties. Stel vragen, en je krijgt antwoord.

Ik wil je stimuleren om elke dag bewust stil te staan bij jezelf door ’s ochtends te mediteren en op te schrijven wat je hebt gedroomd en om ’s avonds de dag af te sluiten met een moment van stilte en reflectie. Ik wens je een diepe rust, bijzondere dromen en mooie inzichten!

Gebruik deze meditaties

Met deze meditaties kom je een heel eind in je stilteperiode tijdens de 12 Heilige Nachten. Het biedt je een mini-retraite, gewoon bij jou thuis! 

Steek een kaarsje of theelichtje aan, leg pen en papier klaar om je inzichten op te schrijven en zoek een makkelijke stoel op, of een andere positie waarin jij het fijn vindt om te mediteren. De meditaties hebben een volgorde van steeds meer de diepte ingaan. 

De meditaties komen zondag 22 december online op deze pagina. Wil je een seintje krijgen als het zover is? Meld je dan hier aan voor de Inspiratie mails van Lusanne.

 

Hoe ga je verder na de periode van de 12 Heilige Nachten


De Nieuwjaarsbezinning heeft nog iets te bieden voor je: bezinning op jouw missie. Het is specifiek gericht op wat je het komende jaar gaat doen om jouw levensmissie in de wereld te zetten.

Ik bied je hiervoor een:
  • Werkboek met vragen om je missie te ontdekken en een terugblik op het afgelopen jaar en een vooruitblik naar het komende jaar
  • Speciale collage workshop waarin je je mission board maakt, hierin verbeeldt je jouw verlangen, missie en wat je gaat doen
 

Nieuwjaarsbezinning: Winter-missie-workshop

gebruik Oud & Nieuw om je ziele-missie kracht bij te zetten…

 

De periode rondom Oud & Nieuw is een van de stilste van het jaar. De natuur trekt zich terug en je kunt zelf ook heel goed naar binnen keren om je te bezinnen. In de stilte en leegte laat het meest eigene van jezelf zich zien.  

Ik organiseer daarom elk jaar een nieuwjaarsbezinning: terugkijken op wat het afgelopen jaar heeft gebracht en vooruit blikken op wat ik het komende jaar wil doen en ontwikkelen.

Bezinning op je missie

Waar sta ik, hoe was het afgelopen jaar? Hoe ga ik verder in het komende jaar?

Lift mee met de energie van deze periode en doe mee met deze speciale winter-missie-workshop om je ziele-missie te ontdekken en concreet vorm te geven.

Je krijgt een werkboek om je missie te ontdekken. Hierin staan vragen die je helpen om je missie helder te krijgen. Daarna is er een workshop waarin je een missie-collage maakt: jouw mission board.

We beginnen met een ontspanningsmeditatie die je bij je innerlijke stilte en een diepere laag brengt. Van daaruit ga je intuïtief aan de slag. Je zoekt plaatjes en teksten die jou aanspreken. Je verbeeldt jouw ziele-missie en hoe je deze dit jaar in de wereld kunt zetten. 

Datum en kosten

Er zijn twee Nieuwjaars-missie-workshops: op vrijdag 24 januari en op vrijdag 31 januari 2020, steeds van 10.00 tot 13.00 uur. Deze workshops hebben elk een eigen energie, zie uitleg.

De kosten zijn 50 euro per workshop, inclusief koffie, thee, lekkers, alle materialen en het speciale werkboek met inspirerende teksten en vragen. Het werkboek krijg je rond 20 december. 

 

De energie van 24 januari: Nieuw begin

Sta je op een soort nieuw beginpunt in je leven? Dan kan de energie van deze dag je ondersteunen om je innerlijke leiding te volgen, angst te overwinnen en om te ontvangen en aan te trekken wat nodig is om iets nieuws te beginnen.

 

De energie van 31 januari: Jouw droom

Ben je bezig om jouw droom te realiseren, jouw missie te ontdekken en ontwikkelen? Laat de energie van deze dag je stimuleren om te dromen, het avontuur aan te gaan en de dingen op jouw manier te doen. Zodat je een levend voorbeeld kunt zijn van wat je gelooft.

Ik vond het een bijzondere ervaring om eerst te mediteren en daarna je collage te maken. Dat is toch echt anders dan wat ik dacht dat ik op zou plakken.

Wat krijg je in de missie-workshop


  • je krijgt in december het missie-werkboek om in te vullen, om je op de workshop voor te bereiden
  • je maakt je Mission board voor 2020: hoe ga je je ziele-missie realiseren in het nieuwe jaar?
  • we beginnen met een ontspannings-meditatie die je bij je innerlijke stilte en een diepere laag brengt.
  • van daaruit ga je intuïtief aan de slag. Je zoekt plaatjes en eventueel teksten die jou aanspreken.
  • alle materialen zijn aanwezig, zoals papier, lijm, scharen en vele verschillende mooie tijdschriften
  • er is de juiste focus, een vertrouwelijke sfeer en prettige energie

Aanmelden voor de missie-workshop  

Neem contact met ons op
 

Doe gratis de geleide meditatie of energie-oefening!

Meld je aan voor inspiratie Via Lusanne en ontvang vele voordelen

 

Je krijgt gratis toegang tot de Inspiratie Bibliotheek met meditaties en collages. Maandelijks wordt de bibliotheek aangevuld met nieuwe oefeningen en collages. Als abonnee van de inspiratiemails krijg je regelmatig korting op coaching en training.

Ook ben je als eerste op de hoogte van nieuwe workshops en kun je je tijdig aanmelden.

Houd daarom de inspiratiemails op zondag in de gaten! Onderaan elke mail vind je de link direct naar de Inspiratie Bibliotheek.