Coachen met Kleur in een Werkfit traject

De impact van kleur

Kleur kan je helpen je talenten te ontdekken, je dromen te verwezenlijken en je persoonlijke kracht te geven. Wil je een verandering aanbrengen in je leven, kun je wel wat meer energie gebruiken of heb je een duwtje in de rug nodig bij het volgen van een gezondere leefstijl: ik kijk samen met jou hoe ik je daarbij kan helpen. Soms wil je meer inzicht om te weten wat je nu nodig hebt om verder te gaan. Door letterlijk kleur te bekennen is het makkelijker om bij de kern te komen van wat je (onbewust) bezighoudt. Van daaruit gaan we – soms letterlijk – op pad naar het doel dat je jezelf hebt gesteld.

Als HSP verwerk je informatie op een andere manier. Je merkt veel prikkels op, die sterk binnenkomen en die je diepgaand verwerkt. Het brengt zowel voordelen als uitdagingen met zich mee. Het is goed om te onderzoeken in wat voor omgeving jij je het beste voelt en hoe jij je leven het liefst vormgeeft. Ook kleur geeft prikkels, het is energie in beweging. Ontdekken wat kleur voor jou kan betekenen is heel waardevol.


“Kleur is energie in beweging en heeft ook effect op het innerlijk.”

Kleur bekennen

Kleur kan effect hebben op jouw emotie en mentale gezondheid. Het kan je ondersteunen in het dagelijkse leven. Door middel van kleur help ik je inzicht te krijgen in overtuigingen die ervoor zorgen dat je vast blijft zitten in een bepaalde denkwijze, gewoonte of emotionele toestand.

Elke kleurkeuze is een weerspiegeling van onderbewuste gedachten, gevoelens en overtuigingen. Door een reeks kleurenkaartkeuzes worden deze naar boven gehaald. Elke kleur heeft positieve en negatieve eigenschappen en vertelt veel over jezelf. Je wensen en idealen omzetten in kleur geeft inzicht en bewust-wording in welke kleur je op dit moment nodig hebt. Het verschilt bij iedereen en is ook afhankelijk van situaties, omstandigheden of periodes in je leven.

Door te kijken naar kleur en je bewust te zijn wat ze voor je kunnen doen brengt kleur je in beweging.


De kleuren die we mooi vinden, maar ook de kleuren die we niet mooi vinden, vertellen iets over onszelf, over het verleden, het heden en de toekomst. Door meer kennis over de betekenis van kleur, leer je kleur toe te passen in je persoonlijke en professionele leven. Zo kun je je talenten ontdekken, je dromen verwezenlijken en je persoonlijke kracht versterken. Je verandert je onbewuste kleurkeuzes naar bewuste kleurkeuzes.

Het is verrassend hoe kleuren je kunnen helpen bij ontspannen of aanzetten tot actie.

“Kleuren zijn ons niet geschonken om de natuur na te bootsen, maar om ons gevoel mee uit te drukken”

Henri Matisse (1869-1954), kunstenaar

Kleur coaching Tool

Ik werk onder andere met Colournostics om antwoorden te vinden op jouw levensvragen met behulp van de kracht van kleur. Colournostics is een unieke combinatie van NLP en kleurenpsychologie. Mijn taak is om je te begeleiden en je op weg te helpen naar een volgende fase van je leven door middel van kleur.

Colournostics kan op verschillende manieren toegepast worden. Er is een 5-3 stappenplan, je kunt inzicht krijgen in ingesleten patronen en meer leren over je levenswiel. Je bepaalt zelf welke vervolgstappen je wilt nemen en hoe diep je wilt gaan.

Aan het werk met Nicole

Naast kleur coach werk ik ook als Vitaliteit coach; Kleur Vitaliteit. Een gezonde leefstijl vormt een krachtige basis, kijk alleen al naar de effecten van een goed afweersysteem tegen virussen. In beweging blijven, voldoende daglicht, niet te veel stress, goed slapen, gezond eten, warme relaties, positieve gedachten; het heeft allemaal invloed op (het herstel van) je lichaam en daarmee op je gezondheid en vitaliteit. En een goede kleurbalans draagt ook een steentje bij.


Kennismaken in een klik gesprek


Ben je op zoek naar een UWV Werkfit traject voor HSP’s? Wil je een coach die zelf ook hooggevoelig is? Dan ben je bij Via Lusanne aan het juiste adres. Coach Nicole in Amersfoort -en ook goed bereikbaar als je woonachtig bent in Utrecht- begeleidt je graag met kleur als ondersteuning in jouw persoonlijke traject.


Wil je jouw Werkfit traject bij coach Nicole doen en wil je kennismaken om te kijken of het klikt? Stuur dan een email naar Lusanne.

© Website ontwerp en teksten: Lusanne Hogeweg. Logo: Bauke Hondema.