Intuïtief schilderen Bevrijd je creatiekracht 

 

Zou je willen schilderen, maar doe je het niet omdat je geen talent hebt? Kom dan intuïtief schilderen. Het hoeft niet mooi te zijn. 

Je mag spelen, met verf, met kleur. Ga voorbij aan denken 'het moet iets worden' of 'ik kan niet schilderen' en bevrijd je van wat moet. 

Deze zelfexpressie werkt door naar de rest van je leven, je durft meer.

Intuïtief schilderen geeft energie

In de creatieve workshops ga je actief aan de slag om je eigen stroom aan te boren. 

Op die manier creatief bezig zijn, brengt flow en nieuwe energie. Het helpt je om te ontspannen en meer te genieten!   

Het kan behulpzaam zijn bij herstel en preventie van burn-out. Om uit je hoofd te zakken, uit het moeten. En te leven vanuit je gevoel.

Het belang van creativiteit 

Vaardigheid om te schilderen is helemaal niet nodig. Het gaat erom verbinding te maken met jezelf, met je spontane scheppingskracht.

Creatief bezig zijn vanuit je gevoel en intuïtie brengt je in contact met de bron in je. Op deze manier schilderen werkt transformerend. Zo komt een krachtige energie vrij die je kunt inzetten om het leven te leiden dat echt bij je past.
En je bevrijdt het spelende kind in jezelf. Dat is niet 'kinderachtig', dat is de pure zijnskracht waar we als kind nog mee verbonden waren.

Voor wie een burn-out heeft

Er zijn drie schilderworkshops in najaar 2018, in september, oktober en november. Elke workshop heeft een eigen thema: grenzen, balans en energie.

Je kunt ze los volgen, maar ook alle drie. Je maakt dan echt een ontwikkeling door. Gezien de thema's kan deze reeks behulpzaam zijn bij herstel en preventie van burn-out.

Burn-out gaat over energie, grenzen en balans. Grenzen aangeven: waar liggen jouw grenzen? Voel je ze, en geef je ze ook aan? Hoe is het met jouw energiehuishouding? Is er balans tussen werk en prive, tussen draaglast en draagkracht, tussen geven en ontvangen?

Wat gaan we doen

Eerst is er een rondje om jouw vraag op het thema te bespreken, dan doen we ontspanningsoefening om je bij je innerlijke stilte te brengen. Van daaruit ga je intuïtief aan de slag.

Dan kies je kleuren die je aanspreken. Als een 'spelen met verf ga je aan de slag. ​Zo boor je pure scheppingskracht aan. 

Data en kosten


Vrijdag 28 september, van 10.00 - 12.00 uur: Grenzen
Vrijdag 26 oktober, van 10.00 - 12.00 uur: Balans
Vrijdag 23 november, van 10.00 - 12.00 uur: Energie

Kosten 45 euro, inclusief materialen, koffie/thee en lekkers.

Wat ik top vond aan de workshop was de open sfeer, zonder oordeel. De werkvormen waren leuk, vloeiend. Het gaf me een bevestiging dat dit bij me past en helpt me in mijn proces om te helen en tot mezelf te komen. Het heeft me een zetje in de goede richting gegeven. (Simone)
 
Een fijne creatieve workshop waarbij je uiting kan geven aan je innerlijk en dit zeer vrij kan doen, zonder druk. Top vond ik de meditatie om tot jezelf te komen en in het nu. In één woord gezegd, was de workshop bevrijdend. Een aanrader! (Esther)

Aanmelden voor intuïtief schilderen

Contacteer Ons