De weg naar bezield werken: Via-U

 

Ik ontwikkelde gaandeweg Via-U. Het brengt de weg naar bezield werken in beeld. Een weg van ontwikkeling die je leidt naar je ziel en levenstaak en je leert hoe je deze kunt realiseren. Het is een weg naar je bestemming. We gaan allemaal een eigen unieke weg. Hoe weet je wat je pad is?

Via-U bestaat uit 13 fasen. De eerste zes zijn als het ware een weg naar binnen, naar het centrum, je hart. In jezelf vind je de bron, daar kun je je verbinden met je ziel en jouw unieke gave. Dan ga je in zes fasen de weg naar buiten, om je missie stap voor stap in de wereld te zetten.

Situaties in ons leven omarmen, helpt ons in onze ontwikkeling en geeft zin aan ons leven. Want zo ontdekken we wie we zijn en wat we hier komen doen.

Via-U is geïnspireerd door Theorie-U

Theorie-U beschrijft het proces waarbij je oude patronen loslaat en je afstemt op je gevoel en intuïtie (sensing). Onderin de U verbind je je met de bron. Zo vind je je Zelf (je ziel) en je Werk (je levenstaak of missie). Vervolgens zet je, door dingen uit te proberen en zo al doende lerend, je Werk in de wereld.

Je laat je leiden door de toekomst die zich ontvouwt en jouw actie nodig heeft om zich te kunnen manifesteren.

Dit vraagt om een open geest, open hart en open wil. Daarom is het nodig dat we beperkende en vastgeroeste opvattingen, emoties en gedrag zuiveren. Dan gaan we anders kijken en mogelijkheden zien: onze nieuwe toekomst.

 

Het model van Via-U: de weg naar bezield werken