Re-integratie van de hooggevoelige medewerker 

 

Via Lusanne begeleidt hoogsensitieve medewerkers bij re-integratie na een burn-out. Zowel bij een terugkeer in de eigen functie, als een re-integratie naar ander werk binnen of buiten de eigen organisatie. Begeleiding bij het solliciteren en starten van een eigen bedrijf is ook mogelijk. 

Via Lusanne werkt vanuit een heldere visie, persoonlijke affiniteit en jarenlange ervaring met re-integratie trajecten met de doelgroep, ook voor het UWV. 

Persoonlijke aanpak

Voor hoogsensitieve medewerkers is een persoonlijke aanpak aan te raden. Deze mensen hebben veelal baat bij een coach die zelf ook hooggevoelig is en herkent waar de persoon mee worstelt. 

Zo wordt de persoon rustig voorbereid op terugkeer naar werk. Hij of zij weet misschien nog niet welk werk hij wil, of men ervaart faalangst of andere belemmeringen. Het traject biedt begeleiding die helpt om zelfvertrouwen op te bouwen, sterker te staan en weer mee te doen.

Opzet traject

Elk re-integratie traject is maatwerk en wordt in onderling overleg samengesteld. Onderdelen kunnen zijn:

Ontdekken van talenten, Inzicht in HSP kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen, Energiehuishouding, Onderzoeken van wensen en drijfveren in werk, Arbeidsmarktorientatie, Zoeken van stage of werkervaringsplek, Begeleiding bij netwerken en solliciteren.

Ook creatieve werkvormen en meditaties kunnen deel uitmaken van de begeleiding, aangezien deze erg effectief kunnen zijn juist bij de hooggevoelige medewerkers.

Zicht op kwaliteiten en talenten

Door een burn-out heeft de medewerker vaak minder zelfvertrouwen. In het traject kijken we daarom naar de sterke kanten, kwaliteiten en capaciteiten en wat iemand daarmee te bieden heeft. 

We maken de vertaalslag naar werk dat men daarmee zou kunnen doen en onderzoeken waar dat zou kunnen.

Ontdekken motivatie en drijfveren

Om te kunnen werken met behoud van energie is het belangrijk om je intrinsieke motivatie te kennen, daarom wordt stilgestaan bij iemands diepere drijfveren. Ook het bewaken van grenzen en vinden van een nieuwe balans is vaak een noodzakelijk onderdeel van het traject.

Onderdelen van het traject

  • verbeteren van persoonlijke effectiviteit
  • versterken van werknemersvaardigheden
  • in beeld brengen van arbeidsmarktpositie
  • begeleiden bij netwerken en solliciteren 
  • vinden van stageplekken of proefplaatsingen

Elk traject is maatwerk en wordt in overleg afgestemd op de situatie en de behoeftes van de organisatie en de medewerker. 

Het tarief is € 100 per uur, excl. 21% btw. In principe wordt elke twee weken een gesprek gevoerd van 1,5 uur, tenzij anders gewenst. 

Voor de hooggevoelige medewerker is zinvol werk van belang

Een traject in gang zetten

Neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking en om de mogelijkheden te bespreken.

Gebruik het formulier om contact op te nemen, of mail je vraag naar info@vialusanne.nl of bel 023 - 205 22 95 of 06-55629900.


Contact opnemen over re-integratie van de hoogsensitieve medewerker

Neem contact met ons op

Boek De belofte van burn-out 


Lusanne Hogeweg is auteur van het boek De belofte van burn-out. Voor werkgevers en bedrijfsartsen is een bijlage opgenomen met tips gericht op re-integratie. 

Het is mogelijk dat de medewerker die burn-out raakt hoogsensitief is. Hoogsensitieve personen zijn gevoelig voor prikkels en verwerken deze diepgaand. Ze voelen zich verantwoordelijk om het goed te doen en leggen voor zichzelf de lat heel hoog. Ze zijn betrokken, loyaal en hardwerkend. Als ze uitvallen, zijn ze ver over hun grenzen gegaan. Herstel kan lang duren.

Advies

Hoe ga je om met de medewerker die uitvalt met een burn-out, en hoe zorg je dat hij of zij weer inzetbaar is? Ik geef desgewenst graag advies in een specifieke situatie. Ook kan ik een presentatie verzorgen.