Ik ben Lusanne Hogeweg

 

Loopbaancoach voor bezield werken. Voor meer energie en balans. Ik heb in 2002 zelf een burn-out gehad. Ik heb doorleefd hoe het is om over je grenzen te gaan en weet ook hoe je kunt herstellen. 

Ik heb met vallen en opstaan geleerd hoe ik kan meebewegen met de flow, mijn levensstroom, en datgene waar ik energie van krijg. Zo gaan dingen moeiteloos. 

Wat mij het meest heeft gebracht is trouw zijn aan mijn gevoel en intuïtie en diepere verlangens: mijn creativiteit inzetten. Dit wil en kan ik jou ook leren!

Mijn aanbod en aanpak

Ik bied een complete aanpak, van hoofd, hart en handen, voor een optimaal resultaat. Met coaching en workshops waardoor je grip krijgt op je energie-balans, leert om ondermijnende gedragspatroon te doorbreken, in verbinding komt met gevoel en intuïtie en ontdekt welk werk het beste bij je past. En ik stimuleer je: ga het doen.

De bijzondere combinatie van mijn vak van loopbaancoach en eigen ervaring met burn-out, mijn spirituele visie en het creatieve werken, zaken op een rijtje zetten en concreet resultaat beogen, zorgt voor diepe transformatie. Zo kun je (nieuwe) burn-out voorkomen.

Voor wie het wezenlijke wil ervaren

Ik kan het meest betekenen voor hoogsensitieve mensen, die zich verantwoordelijk voelen, kwaliteit willen leveren en open staan. Die het wezenlijke in het leven willen ervaren. Ik leer je hoe je goed bij jezelf blijft. Het draait om zelfacceptatie en zelfvertrouwen. Als je dat hebt, kun je zijn wie je bent en doen waarvoor je hier bent. 

Mijn kennis en kunde

​Ik studeerde rechten en werkte tien jaar bij de overheid in Personeel & Organisatie. Mijn laatste baan was loopbaanadviseur bij justitie. Ik deed cursussen in personeelsbeleid en competentiemanagement. 

Na mijn burnout deed ik de opleiding tot Loopbaanadviseur bij Adviesbureau Hoogendijk en trainingen in intuïtieve ontwikkeling, transformatie therapie en systemisch coachen.

Bij wijsheidstradities zoals de Rozenkruisers en FHL en in Findhorn heb ik esoterische kennis vergaard, vanuit mijn ziel leren leven en praktische ervaring opgedaan met spiritualiteit en meditatie. 

 

Mijn verhaal: Hooggevoeligheid is een gave

Als kind kreeg ik een negatief zelfbeeld door de reacties op mijn grote gevoeligheid. Ik liet mezelf niet meer zien en vroeg me af, waarom ben ik hier?
Nu weet ik, ik ben hoogsensitief en heel intuïtief, en dat is een gave. Ik kan goed luisteren naar verhalen van mensen en hun kwaliteiten zien en verwoorden. Ook weet ik, iederéén heeft waarde te bieden. We zijn allemaal anders en dat is juist mooi.

Dat wil ik laten zien en daarom coach ik mensen om hun unieke gave te ontdekken, interview ik ondernemers om hun verhaal naar buiten te brengen en organiseer ik workshops die passie en talent zichtbaar maken. 

Ik wil iedereen stimuleren: laat je uniekheid zien, want dan ga je echt leven!

 

Wat zeggen klanten over Lusanne

Lusanne is erg nuchter, niet het zweverige type. Maar heeft wel de kennis van het spirituele. Vanaf de eerste sessie was het helemaal perfect. Lusanne ging analytisch te werk, wat voor mij als techneut zeer prettig en werkbaar was. Na een paar maanden kwam er al aardig wat orde in de chaos en werd de wereld wat duidelijk voor mij. Gevoelens van anderen bleven bij de ander en mijn reactie erop werd voor mij snel herkenbaar en ik kon zelfs keuzes gaan maken in hoe ik wilde reageren. (Sabine)
Ik vond het erg fijn dat er zoveel aandacht is voor je persoonlijkheid, wie jij bent, wat je echt wilt, wat goed voor je is. Dit heeft me een visueel beeld gegeven wat mijn gevoel vertegenwoordigt, wat ik in iedere situatie steeds weer kan gebruiken. Bij het maken van iedere volgende keuze zal ik me nu afvragen 'doet het mijn lampje branden?' en dan weet ik of het goed zit. (Claske)
In het kader van mijn hooggevoelige eigenschappen sprak Lusanne's werkwijze mij erg aan. Het contact met Lusanne was erg plezierig. Zij heeft een warme persoonlijkheid en weet met haar empathisch vermogen tot iemand door te dringen. Door haar heldere kijk op de zaken wist zij mij te doorgronden en hielp zij mij tot inzichten te komen, die ik wellicht anders niet had ontdekt bij mezelf.

Ik heb voor mezelf duidelijk lijn gekregen in wat ik op termijn wil bereiken. Dat dit niet direct lukt zoals ik wil kan ik nu beter accepteren. Ik vertrouw meer dan ooit op mijn intuïtie en merk nu ook dat dit meestal positief uitpakt. Lusanne's begeleiding heeft mij in die zin veel dichter bij mezelf gebracht. Ik maak nu bewuster keuzes waar ik mij goed bij voel en dat geeft mij meer zelfvertrouwen. Lusanne, bedankt! (
Jacqualine)