Open atelier Samen scheuren

 

Kom je alleen niet tot collages maken?

Je wilt collages maken, een moodboard voor je inrichting, of een vision board om je verlangens te verbeelden. Je hebt de bladen klaar liggen, maar komt er thuis niet aan toe?

In een Open atelier ga je samen met anderen aan de slag. Het is een afspraak met jezelf waar je je wel aan houdt! Samen is het gezellig, de sfeer is vertrouwelijk en de energie gefocust. Zo kom je moeiteloos tot actie en resultaat. 

Het is laagdrempelig, er hoeft niets, je komt alleen als je zin hebt en het is niet duur.

Elke 2e vrijdag van de maand van 10.00 tot 13.00 uur gaan we Samen scheuren, knippen en plakken. 


Wat is een Open atelier

In een Open atelier werk je aan je eigen creatieve project, in een groep. Naast schrijven zijn er ook Open ateliers collage maken en schilderen. Samen creatief bezig zijn helpt je in de flow te komen en geconcentreerd te werken. Zie het als een afspraak met jezelf: dan ga ik aan de slag!

Open ateliers zijn speciaal voor mensen die al schrijven, collages maken of schilderen en het niet zozeer willen leren, maar er thuis gewoon niet aan toekomen. Uiteraard zijn ze ook open voor mensen die creatief bezig zijn een keer willen uitproberen. Je kunt gezellig samen met een vriend(in) komen.


Wat krijg je in een Open atelier

  • alles wordt voor je geregeld en staat klaar, je hoeft alleen maar aan te schuiven 
  • er is een sfeer van vertrouwen, de juiste focus en energie
  • ​een fijne plek en lekker de ruimte, in mijn atelier, met een grote tafel waaraan we samen kunnen werken
  • alle materialen zijn aanwezig, zoals pennen, papier, lijm, scharen, doek, diverse mooie tijdschriften, acrylverf, kwasten 
  • en natuurlijk is er koffie / thee / water en lekkers
  • de sfeer is open en er is vrijheid binnen de structuur van samen op dezelfde tijd beginnen en eindigen

Hoe gaat het in z'n werk

Je werkt aan je eigen collage. Ik zorg voor diverse mooie bladen, je kunt ook jouw eigen favoriete tijdschriften meenemen.
Je kunt van te voren bedenken wat je wilt maken. Een kunstzinnige collage, een moodboard voor je inrichting, een vision board? Of kom je liever blanco en zie je het wel als je begint? Alles is goed.
Let op, ik geef tijdens het Open atelier geen oefeningen, dat doe ik wel in de workshop Verbeeld je verlangen.


 

Het Open atelier staat voor vrijheid

Je wilt heel graag schrijven, en werken aan een blog of artikel. Je kunt een losse keer meedoen, maar ook gegrepen worden door de productieve energie en elke maand komen! 
Jij schildert graag, af en toe of regelmatig, maar daar heb je thuis geen plek voor, of je komt er niet toe om aan de slag te gaan.

Of misschien ben je dol op collages maken, de tijdschriften liggen al klaar. Nu alleen nog beginnen ...

Wat jouw reden ook is, hoe vaak je ook wilt komen, alleen of met een bekende, wees welkom in het Open atelier! Hier kom je toe aan creatief bezig zijn.

Data 1e helft van 2018

Een Open atelier is altijd op vrijdag van 10.00 - 13.00 uur. Data:


9 maart

13 april

11 mei

8 juni

13 juli

Kosten

Een enkele keer meedoen aan een Open atelier Samen scheuren kost 20 euro. 

Strippenkaart

Je kunt ook een strippenkaart kopen. Dan kun je 5 keer meedoen en betaal je 4 keer. Een strippenkaart Samen scheuren kost 80 euro. 


Algemene strippenkaart

Als je afwisselend aan alle drie de Open ateliers wilt deelnemen, dus schrijven, scheuren en schilderen, betaal je 80 euro voor 5 x. Dit is inclusief materialen. Zo heb je niet alleen de keuze wanneer je komt, maar ook waaraan je meedoet. Net waar je op dat moment behoefte aan hebt.Aanmelden Open atelier Samen scheuren

Contacteer Ons

Samenhang tussen schrijven, collage maken en schilderen

Er kan een samenhang zijn tussen schrijven, collage maken en schilderen. Zeker als je schrijft vanuit jezelf. Natalie Goldberg zegt in haar boek Schrijven vanuit je hart, 'het schrijfproces splijt je open'. Met name dan kan collage maken en schilderen een mooie aanvulling zijn.

Zoals een deelnemer aan alle drie de Open ateliers het verwoordde, 'Het schrijfproces kun je ondersteunen met collage maken en schilderen, voor de beeldvorming bijvoorbeeld. Zo kun je een moodboard of vision board maken die de sfeer van je boek weergeeft. Met schilderen kom je in de uitwerking van het schrijfproces. Schilderen werkt dan transformerend. Juist als je met schrijven niet verder komt, kan visualiseren door middel van een collage of schilderij, helpen'.

 

Open atelier Samen schrijven

Wil je een artikel of blog schrijven, en kom je er alleen niet aan toe? Het helpt om samen te schrijven. De groepsenergie helpt om te focussen en je doel te halen. Het is ook een afspraak met jezelf.

Open atelier Samen schilderen

Wil je graag vrij schilderen en heb je thuis niet de ruimte, of kom je er niet toe? In een open atelier maak je waar je zin in hebt, gezellig samen met anderen. Alle materialen zijn aanwezig.