Open ateliers Samen schrijven, scheuren of schilderen

 

Elke 4e vrijdag van de maand is er een workshop, de overige vrijdagen zijn open atelier: de 1e vrijdag schrijven, de 2e vrijdag collage maken en de 3e vrijdag van de maand schilderen. Er zit een logische volgorde in, je komt steeds dieper bij jezelf.


Wat is een Open atelier

In een Open atelier kun je in een groep aan jouw eigen creatieve project werken: schrijven, collage maken of schilderen. Gezellig samen creatief bezig zijn helpt je in de flow en geconcentreerd werken. Zie het als een afspraak met jezelf: dan ga ik aan de slag!


Open ateliers zijn speciaal voor mensen die al schrijven, collages maken of schilderen maar er thuis niet aan toekomen. Uiteraard zijn ze ook open voor mensen die creatief bezig zijn willen uitproberen. Je kunt samen met mij aan de slag, of met een vriend(in) komen.


Wat krijg je in een Open atelier

  • alles wordt voor je geregeld en staat klaar, je hoeft alleen maar aan te schuiven 
  • er is een sfeer van vertrouwen, de juiste focus en energie
  • ​een fijne plek en lekker de ruimte, in mijn atelier, met een grote tafel waaraan we samen kunnen werken
  • alle materialen zijn aanwezig, zoals pennen, papier, lijm, scharen, doek, diverse mooie tijdschriften, acrylverf, kwasten 
  • en natuurlijk is er koffie / thee / water en lekkers
 

Open atelier Samen schrijven

Je werkt aan je eigen boek, artikel of blog. Je kunt pen en papier meenemen, of je laptop. Wat je zelf het prettigst vindt. 


Je kunt van te voren bedenken waaraan je wilt werken. Een blog, welk onderwerp? Een hoofdstuk van je boek? Je artikel afronden? Je kunt ook gewoon blanco beginnen en schrijven wat er wil komen. Alles is goed.

Let op, ik geef tijdens het Open atelier geen oefeningen of opdrachten, dat doe ik wel in de workshop Schrijf je vrij!

Open atelier Samen scheuren

Je werkt aan je eigen collage. Ik zorg voor diverse mooie bladen, je kunt ook jouw eigen favoriete tijdschriften meenemen.

Je kunt van te voren bedenken wat je wilt maken. Een kunstzinnige collage, een moodboard voor je inrichting, een vision board? Of kom je liever blanco en zie je het wel als je begint? Alles is goed.

Let op, ik geef tijdens het Open atelier geen structuur of oefeningen, dat doe ik wel in de workshop Verbeeld je verlangen.

Open atelier Samen schilderen

Je werkt aan je eigen schilderij. Ik zorg voor papier, doeken en verf. 

Je kunt van te voren bedenken waaraan je wilt werken. Je kunt natuurlijk ook gewoon beginnen en maken wat er dan wil komen. Alles is goed, zeker in intuïtief schilderen. Laat je inspireren in het moment, bijv door de kleuren.

Let op, ik geef tijdens het Open atelier geen oefeningen of opdrachten, dat doe ik wel in de workshop Bevrijd je creatiekracht.

 

Data 1e helft van 2018

Een Open atelier is altijd op vrijdag van 10.00 - 13.00 uur. Data:
2 februari, 2 maart, 6 april, 4 mei, 1 juni en 6 juli: Schrijven

9 februari, 9 maart, 13 april, 11 mei, 8 juni en 13 juli: Scheuren

16 februari, 16 maart, 20 april, 18 mei, 15 juni, 20 juli: Schilderen

Kosten

Een enkele keer meedoen aan een Open atelier Samen schrijven kost € 15, Samen scheuren € 20 en Samen schilderen € 25. 

Strippenkaart & Maandkaart

Je kunt per soort Open atelier een strippenkaart kopen. Dan kun je 5 keer meedoen en betaal je 4 keer. Een strippenkaart Schrijven kost € 60, Scheuren € 80 en Schilderen € 100. Als je in een maand aan alle Open ateliers wilt deelnemen, betaal je € 50.

Aanmelden voor een Open atelier

Contacteer Ons

Samen schrijven zorgde voor een onverwacht hoge productie. Met deze aanzet kon ik het thuis makkelijk afmaken. Samen met hetzelfde bezig zijn geeft mij een ongekend gevoel van saamhorigheid. Je hoort hoe anderen het doen en krijgt daardoor ook nog waardevolle tips. (Maaike)