HSP Reïntegratie in Den Haag: vind balans en succes in werk en leven!

Welkom bij Via Lusanne
HSP re-integratie in Den Haag

Ben jij hooggevoelig en op zoek naar balans en succes in werk en leven? Dan ben je hier aan het juiste adres. Onze deskundige coaches begeleiden hooggevoelige personen (HSP) bij het vinden van evenwicht en voldoening in zowel hun professionele als persoonlijke leven.

Bij Via Lusanne begrijpen we dat hooggevoelige personen vaak extra uitdagingen ervaren op de werkvloer. Daarom bieden we op maat gemaakte programma's en coachingssessies die specifiek zijn ontworpen om HSP's te helpen bij het omgaan met stress, overprikkeling en het vinden van een gezonde work-life balans.

Onze aanpak is uniek en holistisch. We richten ons niet alleen op je herstel na burn-out, we ondersteunen ook bij het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap en het versterken van zelfvertrouwen. Door middel van coaching en praktische tools leer je effectief om te gaan met overprikkeling en stress, waardoor je weer vol energie en enthousiasme aan het werk kunt.

Wat is HSP re-integratie


HSP re-integratie is een proces dat hooggevoelige personen helpt om succesvol terug te keren naar werk na een periode van ziekte. Hooggevoelige personen kunnen overweldigd raken door overstimulatie en stress op de werkvloer, waardoor ze moeite hebben om een gezonde balans te vinden tussen werk en privé. HSP re-integratie richt zich op het bieden van ondersteuning, coaching en praktische tools om HSP's te helpen bij het omgaan met deze uitdagingen en weer succesvol en met plezier aan het werk te gaan.


De coaches van Via Lusanne zijn zelf HSP en begrijpen daardoor waar je tegenaan loopt. Ook weten ze wat je nodig kunt hebben om weer met energie te kunnen werken.

Begrip voor hooggevoelige personen (HSP)


Hooggevoeligheid is een persoonlijkheidskenmerk dat wordt gekenmerkt door een diepgaande verwerking van prikkels en een hoge gevoeligheid voor emoties. Hooggevoelige personen hebben vaak een rijk innerlijk leven en ervaren de wereld op een intensere manier dan anderen. Ze kunnen gevoelig zijn voor geluiden, geuren, drukke omgevingen en emotionele signalen van anderen. Het begrijpen en erkennen van hooggevoeligheid is essentieel voor het bieden van de juiste ondersteuning en begeleiding aan HSP's.


Omdat onze coaches zelf hoogsensitief zijn, weten ze wat de kenmerken zijn van hooggevoeligheid en begrijpen ze wat je nodig hebt om weer in balans te komen. Dit helpt om een succesvolle terugkeer naar werk mogelijk te maken.

Uitdagingen voor HSP's in werk en leven


Hooggevoelige personen kunnen verschillende uitdagingen ervaren in zowel hun professionele als persoonlijke leven. Op de werkvloer kunnen ze overweldigd raken door de hoeveelheid prikkels, stress en hoge verwachtingen. Ze kunnen moeite hebben met het stellen van grenzen, omdat ze zich vaak verantwoordelijk voelen voor het welzijn van anderen. Daarnaast kunnen ze gevoelig zijn voor kritiek en negatieve feedback, wat hun zelfvertrouwen kan beïnvloeden. In hun persoonlijke leven kunnen HSP's moeite hebben om een goede balans te vinden tussen werk en privé, waardoor ze gemakkelijk overbelast kunnen raken.


In een UWV werkfit traject kijk je daarom samen met je coach naar wat jouw uitdagingen zijn en wat jij nodig hebt om beter om te gaan met de vele prikkels en verwachtingen op de werkvloer.

Het belang van balans vinden voor HSP's


Voor hooggevoelige personen is het vinden van balans essentieel om gezond en gelukkig te kunnen functioneren. Een goede balans tussen werk en privé stelt HSP's in staat om op te laden, te herstellen en hun energie te behouden. Door tijd te nemen voor zelfzorg en ontspanning kunnen HSP's beter omgaan met overstimulatie en stress. Daarnaast kan het vinden van balans hen helpen om hun talenten en kwaliteiten optimaal te benutten, zowel op het werk als in hun persoonlijke leven.

Jouw HSP re-integratiecoach kan je helpen deze balans te vinden. Ook het vinden van jouw kwaliteiten en talenten is een belangrijk onderdeel van de coaching.


Wat biedt de re-integratie in Den Haag


Bij HSP Reintegratie in Den Haag bieden we verschillende strategieën en tools om hooggevoelige personen te ondersteunen bij hun re-integratieproces. Allereerst is het belangrijk om inzicht te krijgen in je eigen hooggevoeligheid en de specifieke uitdagingen die je ervaart. Onze coaches kunnen je helpen om je hooggevoeligheid beter te begrijpen en te leren hoe je ermee om kunt gaan.


Daarnaast is het ook essentieel om een ondersteunende werkomgeving te creëren. Dit kan onder andere betekenen dat je duidelijke grenzen stelt, goede communicatie hebt met collega's en leidinggevenden, en regelmatig pauzes neemt om op te laden. Onze coaches kunnen je helpen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden en het creëren van een werkomgeving die aansluit bij jouw behoeften als HSP.


De coach in Den Haag heeft als deskundigheid de TMA methode: het draait om jouw talenten. Hoe meer je kunt focussen op jouw kwaliteiten hoe makkelijker het wordt passend werk te vinden. De profielen van alle HSP re-integratie coaches van Via Lusanne vind je hier.

Het opbouwen van veerkracht en omgaan met stress


Veerkracht is een belangrijke eigenschap voor HSP's om succesvol te kunnen re-integreren in Den Haag. Veerkracht stelt je in staat om stressvolle situaties het hoofd te bieden en jezelf snel te herstellen na een moeilijke periode. Onze coaches kunnen je helpen bij het ontwikkelen van veerkracht door middel van verschillende technieken, zoals ademhalingsoefeningen, mindfulness en ontspanningstechnieken. Daarnaast kunnen ze je ook leren hoe je effectief met stress om kunt gaan en gezonde copingmechanismen kunt ontwikkelen.


Onze coach in Den Haag zegt: 'Werken aan je fysiek herstel, verbeteren van je zelfmanagement, re-integreren en van baan veranderen, het is niet de makkelijkste weg maar uiteindelijk wel de beste: "wat je van binnen voelt en weet, trekt aan je als een magneet". Ik help je om contact te maken met je gevoel en inzicht te krijgen in jouw beweging naar voren. Stapje voor stapje.'

Zijn bijzondere aanpak is: Wandel- en natuurcoaching, TMA talentenanalyse, Transactionele Analyse, systemisch werken, Stress- en Burn-out coaching.

Hulp bij jouw re-integratie

Als HSP kan het zoeken van professionele hulp en ondersteuning bij de terugkeer naar werk een waardevolle stap zijn in je re-integratieproces. Een coach kan je begeleiden bij het identificeren van je sterke punten, het stellen van doelen en het ontwikkelen van een plan voor succesvolle re-integratie. Daarnaast kan een coach je ook voorzien van praktische tools en technieken om met overstimulatie en stress om te gaan. Het hebben van een coach aan je zijde kan een groot verschil maken in je re-integratieproces en je helpen om balans en succes te bereiken.


Bij Via Lusanne HSP re-integratie hebben we veel succesverhalen van hooggevoelige personen die met behulp van onze coaching en ondersteuning balans en succes hebben gevonden in hun werk en leven. Deze verhalen laten zien dat het mogelijk is om als HSP te gedijen, mits je de juiste ondersteuning hebt. Onze coaches kunnen je helpen om je eigen succesverhaal te schrijven en te floreren als hooggevoelig persoon.


In Den Haag is er ruimte voor hooggevoelige personen om balans en succes te vinden in zowel werk als leven. Met de juiste ondersteuning, coaching en tools kunnen HSP's hun hooggevoeligheid omarmen en floreren in hun professionele en persoonlijke leven. 


Wil je weten wat wij je kunnen bieden? Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen om het beste uit jezelf te halen als hooggevoelig persoon in Den Haag. Je kunt Lusanne mailen of bellen op 06-55629900.

© Website ontwerp en teksten: Lusanne Hogeweg. Logo: Bauke Hondema.