Loopbaanoriëntatie-traject Vind je weg in werk

 

Ik zit niet op mijn plek, wat wil ik nou ...

Ben je uitgeblust in je huidige baan, wordt het tijd voor iets anders, en weet je niet wat?

Vaak zijn we ons niet zo van bewust van onze verlangens en doen we werk waar we in zijn gerold, dat we kunnen. Dit kan lang goed gaan maar op den duur ook leiden tot onvrede en zelfs burn-out.

Dan kan het zinvol zijn je te bezinnen op je loopbaan tot nu toe en te onderzoeken welk werk je nog zou willen en kunnen doen. Werk dat recht doet aan je diepere drijfveren, je talent en je zielemissie.

Doen waarvoor je hier bent

Ik geloof dat we een taak of missie in het leven hebben. We zijn hier om iets te betekenen voor anderen. We hebben ook de kwaliteiten meegekregen om dit te doen. Dit alles ligt in onze ziel opgeslagen te wachten op erkenning en waardering.

Onze levensweg geeft blijk van wie we zijn, zelfs al doen we dingen waar we in zijn gerold. Terugkijken op je leven en loopbaan kan een rode draad laten zien. Want al op jonge leeftijd ontvouwt zich wie we zijn. Juist als kind doen we nog natuurlijk en spontaan 'ons ding'. Weten wat je ding is, brengt je dichter bij je missie of taak.

Vaak gebeurt het dat in de puberteit het denken gaat overheersen ten koste van gevoel, intuïtie en spontaan gedrag. Ineens bestaat het leven uit verplichtingen. Dit kan veel energie kosten. 

Als je je diepere drijfveren en verlangens volgt en doet waar je blij van wordt, krijg je energie. Als je deze energie volgt, kom je in je eigen levensstroom, gebeurt er wat de bedoeling is. En als je deze energie richt op voor jou zinvolle doelen, gaan dingen moeiteloos.


In het loopbaanoriëntatie-traject gaan we daarom op zoek naar 'jouw ding', het werk waar je blij van wordt en energie van krijgt.

Concreet resultaat

Doel van het traject is ontdekken in welk werk jij op je plek bent. Resultaat is een helder zicht op je kwaliteiten en vaardigheden, wat jou drijft en wat je te bieden hebt. Je weet welke kant je op gaat.

Kosten

Het loopbaanoriëntatie-traject bestaat uit vijf modules en kost in totaal 750 euro incl btw als je het zelf betaalt. Het is mogelijk om in drie termijnen van 250 euro te betalen. Het is mogelijk om losse modules te volgen, kosten per module zijn150 euro.


Als je werkgever betaalt, geldt een ander tarief. Dan kost een losse module 250 euro en het traject in totaal 1.250 euro excl btw.


Lusanne's aanpak is doeltreffend en inspirerend. Het leren kennen van je diepste drijfveren en passies wordt dankzij haar persoonlijke benadering een zeer plezierige ervaring waarvan je vele jaren de vruchten plukt. (Agaath)

Persoonlijk advies nodig?

Bel 023 - 205 22 95 of mail Lusanne

Wil je weten of dit traject geschikt is voor jou? Telefonisch advies is gratis. In een persoonlijk gesprek denk ik mee met jouw vraag en geef ik je advies over wat voor jou nu het beste is. Kosten 50 euro.

Op basis van dit gesprek kan een offerte voor een maatwerk-traject voor de werkgever worden gemaakt. Het loopbaantraject is geschikt bij preventie van burn-out en kan onderdeel uitmaken van een re-integratie traject, alsmede van een Werk Fit traject via het UWV. Via Lusanne werkt samen met erkend re-integratiebureau NU-Coaching.


Ik heb de loopbaancoaching bij Lusanne altijd als erg prettig ervaren; het traject was echt een kadootje voor mezelf. Ik had elke keer zin om naar de gesprekken toe te gaan en kwam terug vol met indrukken en ideeën om te laten bezinken en over na te denken. Dat kwam ook zeker door de professionele benadering van Lusanne: ze nam echt de tijd voor me en kwam betrokken over, maar liet mijn leven en ervaringen bij mij.

Ik heb door het traject vooral inzicht gekregen in mijn grootste valkuil op het gebied van werk en hoe deze zich manifesteert. Ik ben op meditatie-cursus gegaan om deze valkuil te tackelen en merkte dat het me veel opleverde. Door de meditatie kwam ik rustig en zelfverzekerd over tijdens sollicitatiegesprekken. Ik ben bij twee banen aangenomen en begin binnenkort met een baan die op de meeste punten voldoet aan mijn ideale baan! (
Lize)
 

Ontdek je drijfveren en je kwaliteiten 

Het traject helpt je om op een rijtje te zetten wat je kwaliteiten en drijfveren zijn en ontdekken welk werk bij je past. Het biedt je de kans om je unieke levensweg en gave in beeld te brengen en te gaan doen waarvoor je hier bent.

Je leert luisteren naar je gevoel en intuïtie en komt in contact met je verlangens. Je zal merken dat je meer energie en een groter zelfvertrouwen krijgt. Het traject kan een doorbraak betekenen voor als je bent vastgelopen en het is geschikt voor wie een burn-out heeft (gehad) en zich goed genoeg voelt om aan de slag te gaan.


Opzet van het traject

Het traject bestaat uit vijf modules en heeft een doorlooptijd van circa drie maanden. Voor de sessies maak je opdrachten en na afloop schrijf je (voor jezelf) een reflectieverslag. Belangrijk doel is het krijgen van helderheid. Steeds wordt gekeken naar waar je nu staat en wat er nodig is om verder te komen.

 

Elke module bestaat een verdiepend gesprek, waar nodig aangevuld met meditatie en creatieve opdrachten.


Module 1. Curriculum Vitae: We lopen je loopbaan (opleidingen en ervaringen) door en kijken naar de keuzes die je daarin hebt gemaakt. Dit geeft helderheid over je leven en loopbaan en waar je nu staat.


Module 2. Biografie: Je beschrijft je leven. Als we je verhaal bespreken, wordt zichtbaar welke thema's spelen in je leven en wat de rode draad is. Ook krijg je meer zicht op je (kern)kwaliteiten.


Module 3. Vitaliteit en zingeving: We zetten op een rijtje wat belangrijk voor jou is in je leven en werk, waar je energie van krijgt en wat energie kost. Je krijgt meer zicht op waar je behoefte aan hebt en hoe je dit kunt realiseren.


Module 4. Dromen en wensen: Je beschrijft je ideale leven en je allermooiste beroepen. Je mag dromen, wensen en verlangen. Zo krijg je zicht op je motivatie en wat je nu het liefst doet.


Module 5. Concretiseren toekomstperspectief: Je weet welk werk je wilt doen. Je hebt zicht op je capaciteiten en een besef van je mogelijkheden. Je bepaalt welke richting je op gaat en zet de 1e stap.


Heb je het gevoel dat dit traject echt iets voor jou is, juist door de bijzondere combinatie van analytisch, intuïtief en creatief? Denk je dat het traject je verder kan helpen? Meld je dan nu aan.

Aanmelden traject Vind je weg in werk

Contacteer Ons

​Ze kan vooral echt héél aandachtig luisteren. In de stiltes die ze liet vallen werden sommige vragen die ik toen had eigenlijk steeds - als vanzelf - beantwoord. Haar stapsgewijze aanpak kwam op mij zeer bekwaam over en ik kan haar van harte aanbevelen als loopbaan-professional. (Bas)

Ik vond het erg prettig dat je niet mij vertelde wat ik moest gaan doen maar het mij zelf liet ontdekken. En ik ging door de gesprekken sommige dingen in een wat ander perspectief zien, wat realistischer, wat genuanceerder over mezelf denken. En het was goed voor mijn zelfvertrouwen. (

Yvette)