Burn-out re-integratie, het blijft een delicate periode in je carrière.

 

Je terugkeer naar je bedrijf na een burn-out is een delicate periode die speciale aandacht van het management vereist. Na deze moeilijke tijd moet je je professioneel heroriënteren en soms een nieuw carrièrepad ontwikkelen.
Hoe kan je succesvol zijn en hoe kun je weer naar de toekomst kijken?
Het is belangrijk voor je om je te concentreren op je professioneel project. Het is belangrijk voor het bedrijf om je, bij je terugkeer na een burn-out, de middelen te geven om dit te doen.

Er is een voor en een na burn-out

Nee, niets is precies hetzelfde als in het verleden na een burn-out, en nog meer als de afwezigheid lang was. Burn-out is een waarschuwing die moet leiden tot veranderingen. Het is moeilijk om in dezelfde omstandigheden terug te keren naar je bedrijf en te doen alsof er niets is gebeurd. Dit zou leiden tot een doodlopende weg. Een succesvolle terugkeer naar je bedrijf is afhankelijk van het management en de werknemers. Ze moeten bewust zijn van de noodzaak van wijzigingen of aanpassingen. Wat dat ook mag zijn, er moet een nieuw evenwicht worden gevonden dat beide partijen ten goede komt.

 

Herwinnen van vertrouwen en motivatie

Om jezelf professioneel opnieuw op te bouwen, moet je het eerst rustig aan doen. Geen haast, sta opnieuw op. Je moet een nieuw evenwicht in je leven vinden wanneer je weer aan het werk gaat na je burn-out. En dan is het misschien een goed idee om jezelf af te vragen wat je waarden zijn, en na te denken over wat voor jou zinvol is. Wat is de missie of positie waarmee je elke ochtend wakker wordt? Het is belangrijk dat je weer plezier hebt in je werk. Als je je professionele sterke punten, je vaardigheden, de ontwikkeling van een project in het bedrijf en je motivaties en behoeften inventariseert, kun je niet alleen vertrouwen op jezelf. Je moet je zelfvertrouwen terugwinnen met steun van collega’s en managers.

Herpositionering van de persoon in het bedrijf na een burn-out

Je manager zou moeten weten dat re-integratie een belangrijke stap is, waarvan het succes niet afhankelijk is van het toeval. Het bedrijf draagt een deel van de verantwoordelijkheid in het re-integratieproces en moet je de middelen geven om een succesvolle terugkeer te bereiken. Hoe kan dit gebeuren? De manager moet de oorzaken analyseren die de persoon zouden kunnen opbranden. Ja, en denk ook na over hoe je het werk en hoe je jezelf kunt herpositioneren in het bedrijf, op de juiste plaats en op de juiste positie. Raad van een loopbaancoach is vaak nodig om resultaten te bereiken. Het voordeel van professionele ondersteuning maximaliseert de kansen van de re-integratie van de werknemer. Een duidelijk omschreven re-integratieproces met behulp van een loopbaancoach zal dit succes versterken.


Mijn coaching zorgt voor zelfvertrouwen en helpt je werken met nieuwe energie!