Tips om je missie te manifesteren

Je missie is met jouw kwaliteiten iets betekenen voor anderen


Ik geloof dat we een taak of missie hebben. We zijn hier om dingen tot stand te brengen en iets te betekenen voor anderen. We hebben ook de kwaliteiten meegekregen om dit te doen. Dit alles ligt in onze ziel opgeslagen en te wachten op erkenning en waardering.

Hoe ontdek je deze schat in jezelf? Het ontsluiten van onze zielen-missie begint met voelen wat we zelf graag willen. Voor hoogsensitieve personen is dit vaak een uitdaging, omdat we zo geneigd zijn om te doen wat van ons wordt verwacht en we daar graag aan voldoen.

Je missie manifesteren is je diepere verlangens volgen


Hoe ontdek je je diepere verlangens? Een aanwijzing is datgene waar je energie van krijgt. Waar word je blij van, wat doe je heel graag? Wat deed je als kind al? Wat wilde je als tiener het liefst doen ‘als je later groot was’?

Als je je diepere drijfveren en verlangens volgt en doet waar je blij van wordt, krijg je energie. Als je deze energie volgt, kom je in je eigen levensstroom en gebeurt er wat de bedoeling is. En als je deze energie richt op een zinvol doel, geeft dat voldoening.

Als je weet en doet wat bij je past, krijg je zin in werk en krijgt werk zin

Hoe ontdek je je missie in werk? Ik geef je enkele tips en vragen:

Tip 1

Je missie staat vaak ten dienste van een groter geheel. We willen ten diepste iets betekenen voor anderen. Wat is dat bij jou? Wat wil jij betekenen, en voor wie? Wat zijn jouw idealen? Hoe kun jij een positieve bijdrage leveren aan het leven van andere mensen?

Tip 2

Als je doet waarvoor je hier bent geeft dat een gevoel van vreugde en voldoening. Je wordt er blij van en krijgt er energie van. Vraag jezelf daarom af waar jij blij van wordt. Van welke activiteiten krijg je energie? Als alles mogelijk is en er niets hoeft, als je je hart mocht volgen … wat zou je dan doen?

Tip 3

Datgene waarvoor jij hier bent, gaat je vaak moeiteloos af. Je blijkt er talent voor te hebben. Je bent er geknipt voor! Wat zijn jouw kwaliteiten? Wat was als kind ‘jouw ding’? Wat gaat bij jou zo vanzelf dat je niet eens doorhebt dat het bijzonder is, waarvan jij denkt ‘dat kan toch iedereen’? Vraag eventueel aan anderen wat zij als jouw talent zien, want zij zien het vaak beter dan wijzelf. 

Samenvattend; ont-dek je diepere verlangens en talenten en vind jouw flow


Het is dus van belang je diepere verlangens te vinden, mogelijk onder je verplichtingen. Ook is het nodig om je talenten te zien en zaken die je makkelijk afgaan te onderkennen als jouw bijzondere bijdrage aan het geheel. En tenslotte is het belangrijk om te letten op dingen waar je energie van krijgt, want dan kom je in de juiste flow.

Als je eenmaal weet wat je missie is en je gaat het doen, dan krijg je alle steun. Alsof je de wind meehebt. Ik zeg altijd, er zit energie op. Het stroomt. Je handelt en merkt dat je acties heel effectief zijn. Dan weet je dat je op de goede weg bent. Veel succes!

© Lusanne Hogeweg


Deze blog is ook gepubliceerd op Hooggevoeligheelgewoon.

PS Heb je behoefte aan begeleiding bij het helder krijgen en in de wereld zetten van jouw missie? In een speciale Manifesteer je missie-sessie wordt je diepere verlangen helder en verbeeld je dit in een mission board. Daarna kijken we welke concrete stap je nu kunt zetten om je missie te manifesteren. Zie https://vialusanne.nl/manifesteer-je-missie-workshop.