De lente geeft nieuwe energie om onze bezieling concreet vorm te geven!


In februari en maart konden we nog niet te enthousiast en actief naar buiten treden met onze ideeën en plannen. Het was nodig om eerst te wortelen en het evenwicht te bewaren. In april brengt de lente positieve energie en optimisme. Nu kunnen we onze idealen en dromen laten uitkomen. Wat ga jij in de wereld zetten?


Volg je enthousiasme en grijp kansen

Met het opkomen van planten en bloemen in de natuur, kunnen ook onze plannen en wensen concreet gestalte krijgen. We zijn nu vrij om de plaats in te nemen die we ambiëren en te doen wat we graag willen. Er dienen zich mogelijkheden aan die we kunnen grijpen. Zijn er nieuwe en nog onbekende zaken die je wilt ondernemen? Dit is de tijd om ze te doen. Grijp je kans, waag de sprong!

Je kunt nu mensen in je omgeving op de hoogte brengen en vertellen over jouw initiatieven. Heb je voor jezelf al voldoende helder wat je in de wereld dient te brengen? Waar gaat jouw verlangen naar uit? Als je handelt vanuit je bezieling, ben je geïnspireerd en enthousiast over wat je doet. Hierdoor krijg je mensen mee in jouw onderneming. Je zult steun krijgen van vrienden en gelijkgestemden. Je droom kan echt werkelijkheid worden!

Let op het wezenlijke

Als jouw bezieling staat voor iets dat van wezenlijk belang is voor je, kan er een grote werking van uit gaan. Dan kan wat je doet ook echt vervulling geven. Je neemt verantwoordelijkheid op je en oefent het gezag uit dat daarbij past. Dat maakt je een natuurlijke autoriteit, die door de buitenwereld geaccepteerd wordt. Je kunt invloed uitoefenen. Welke grootse dingen wil jij nu in de wereld zetten? Wat waren de afgelopen maanden je ambities, dromen en wensen?

Maak het nieuwe dat al een eerste vorm heeft aangenomen mooi. Door schoonheid wordt het aantrekkelijk. Let wel op de essentie, de inhoud, en maak het uiterlijk niet belangrijker. De vorm dient verbonden te blijven met het wezenlijke, met dat waar het voor jou echt om gaat, en moet daar uitdrukking aan geven. Als je met de juiste intenties jouw zaken mooi maakt en naar buiten brengt, zul je waardering krijgen.

Omgaan met weerstand

Het is belangrijk om te letten op eventuele twijfel, en je niet te laten ontmoedigen. Er moet misschien veel geregeld worden om je zaken te kunnen uitvoeren, vertrouw erop dat je het aankunt. Ook kunnen lopende zaken en routineklussen veel tijd vergen, dat kan soms lastig zijn. Liever stop je al je tijd in je nieuwe zaken.

Het kan zijn dat je allemaal nieuwe dingen gaat doen, de sprong waagt naar iets heel anders. Maar het kan ook zijn dat je oude zaken continueert en daarnaast nieuwe dingen opzet. Je hebt hierin een vrije keuze. Weet goed wat belangrijk is, wat je dromen zijn, en sta open voor nieuwe kansen. Wat het gaat worden, zal zich dan wel wijzen.

Nieuwe energie, bloei en groei

Kortom, een leuke en spannende tijd breekt aan. Je dromen en wensen, ambities en plannen kunnen nu werkelijkheid worden. Dat geeft energie en vreugde. Aan de andere kant is ook volharding nodig en geduld, om te regelen wat er geregeld moet worden. Soms kan twijfel opdoemen of loop je tegen weerstand aan, en dat kan frustrerend zijn en je het gevoel geven dat het tegenzit misschien. Hou vol en vertrouw dat je wordt gesteund in je onderneming!

Tips:

Focus op wat jou ondersteunt en wat meewerkt, laat je niet ontmoedigen door weerstand. Ga zorgvuldig om met je energie: las pauzes in. Blijf open en ontvankelijk, terwijl je naar buiten toe invloed uitoefent. Wees trouw aan je waarden en idealen, luister naar je innerlijk weten.

Ter inspiratie:

Ik heb drie Tarot kaarten getrokken van de Inner Child kaartenset. Legging: wat ligt er om de hoek in de periode van half maart tot 5 mei.

Verleden. Drie van de zwaarden

Er was stress en verwarring, vanwege verlies van liefde voor jezelf of verlies van een geliefde. De geest heeft het contact verloren met het hart. Een vernieuwde verbinding is nodig tussen hart- en hoofdchakra, zodat onze gedachten onze innerlijke waarheid weerspiegelen. Mentale constructies kunnen een blokkade vormen om onze zielskwaliteiten uit te drukken in de wereld. Bedenk dat gedachten je bondgenoten zijn, leer ze te bespelen als een orkest: de drums zijn je angst, de violen je hoop en de trompetten je overwinningen! Laat het refrein van zelftwijfel geen dissonant zijn. Je taalgebruik kan net zo mooi zijn als een Mozart concert.

Heden. Twee van de harten

Op de kaart staan een meermin en een meerman. Het kan gaan om twee mensen die hun liefde delen, of twee aspecten van een persoon die tot heelheid en eenheid komen. Misschien heb je een hartverbinding met een geliefd persoon, het kan ook gaan om een hoger ontwaken in jezelf. Je hart kan als een regenboog zijn die een brug vormt en je verbindt met het goddelijke kind in je. Het helpt je om oude wonden te genezen in jouw hart en in dat van een dierbare.

Toekomst. Zeven van de harten

Zeven is een mystiek getal van visie, dromen en contemplatie. Als je mediteert over universele waarheden en geheimen kun je de goddelijke overvloed in je hart gewaarworden. Neem de tijd voor meditatie en reflectie. Ruim er een fijne plek voor in waar je rustig kunt zitten. Maak jezelf weer vertrouwd met de kracht van verborgen hulpbronnen. In momenten van stilte kunnen weldadige boodschappen hun weg naar je vinden. Dit zal helderheid geven over je weg, helpen om te leven in het hier en nu en om je innerlijke behoeftes in evenwicht te brengen met je uiterlijke verlangens.

Uitleg kaarten:

Het is belangrijk om te letten op negatieve gedachten en te waken voor twijfel aan jezelf. Denken dat je niet goed genoeg bent of het niet kunt, kan ondermijnend werken en je plannen tegenwerken. Vertrouw op je innerlijke weten en je positieve gevoel vanbinnen, je bezieling en enthousiasme over je idee en ideaal. Accepteer eventuele angst en richt je op hoop en geloof.

Liefde voor jezelf is nodig, en belangrijk. Het geeft je zelfvertrouwen. Dan zal oude pijn kunnen helen, misschien onzekerheid uit je jeugd of door recente ervaringen die je als mislukking beschouwde. Laat die oordelen los en steun je gekwetste of verdrietige innerlijk kind. Zo kan het avontuurlijke en speelse deel in jou zich veilig voelen en kun je je plannen realiseren. Geef aandacht aan je spirituele kant, door te mediteren, een rustige plek te zoeken waar je om hogere leiding kunt vragen om je te laten inspireren. Deze ingevingen kunnen een leidend licht zijn op je weg, dat je focus en zekerheid geeft op moeilijke momenten.

Samen de lente verkennen

Zondag 24 maart is er in Halfweg een workshop over de lente, geïnspireerd door het boek Leven en werken in het ritme van de seizoenen van Jaap Voigt, en Theorie U van Otto Scharmer.

Wat wil in jouw leven gaan groeien en bloeien? Dit is een dag voor reflectie, inspiratie en nieuwe energie. Werkvormen zijn meditatie, dialoog, schrijfopdrachten en een moodboard maken. Voor informatie en aanmelden klik hier.